Nihče ne mara biti bolan, vendar se nekateri ljudje na to bolezen odzovejo drugače kot drugi. Medtem ko nekateri tiho prenašajo simptome, se drugi lahko nagibajo k dramatiziranju in pretiravanju vsakega stranskega učinka. Ti posamezniki zahtevajo posebno pozornost svojih bližnjih in so nagnjeni k temu, da bolezen spremenijo v dramo.

Astrologija nam lahko pomaga razumeti, katera horoskopska znamenja so bolj nagnjena k temu vedenju, piše Index.

Rak

Čustveni in občutljivi raki so znani po tem, da čutijo globoko in izražajo svoja čustva. Ko se ne počutijo dobro, lahko postanejo zelo zahtevne in zahtevajo veliko ljubezni, podpore in pozornosti. Raki pogosto pretiravajo pri opisovanju svojih simptomov in potrebujejo empatijo in tolažbo.

Ribi

Ko so ribe bolne, se lahko počutijo izgubljene in nemočne ter pričakujejo, da jih bodo nosili drugi. Njihova domišljija jih lahko pripelje do tega, da verjamejo, da je njihova situacija še hujša, kot je, in iz običajne situacije lahko naredijo pravo dramo.

Lev

Levi so radi v središču pozornosti in so pripravljeni narediti vse, da si pridobijo naklonjenost drugih ljudi. Tudi ko so rahlo prehlajeni, znajo levi dramatizirati do te mere, da se zdi, kot da gredo skozi nekaj veliko resnejšega. Pričakujejo posebno pozornost in skrb, ker se želijo počutiti ljubljene.

Seveda to ne pomeni, da vsi raki, ribe in levi pretiravajo, ko so bolni. Vendar pa so ta znamenja lahko bolj nagnjena k temu vedenju zaradi svojih značilnih lastnosti, pravijo astrologi.