Ujemanje horoskopa je postopek, ki se uporablja v hindujski astrologiji za ugotavljanje združljivosti med dvema posameznikoma v smislu njunega zakona.

Ujemanje horoskopa, znano tudi kot “Kundli Matching”, je metoda, ki se uporablja v hindujski astrologiji za ugotavljanje združljivosti med dvema posameznikoma v smislu njunega zakona. Postopek vključuje primerjavo rojstnih kart obeh posameznikov in preučevanje različnih astroloških dejavnikov, da se ugotovi, kako združljiva sta.

Velik pomen lune

Eden najpomembnejših dejavnikov, ki se upošteva pri ujemanju horoskopov, je položaj Lune v rojstnih kartah obeh posameznikov. Položaj Lune naj bi kazal na človekovo čustveno in mentalno stanje, njena združljivost z Luno v karti druge osebe pa velja za pomemben pokazatelj splošne združljivosti.

Drug pomemben dejavnik, ki se upošteva pri ujemanju horoskopov, je položaj planetov v rojstnih kartah. Položaj planetov naj bi nakazoval človekovo osebnost in vedenje, njihova združljivost s planeti v karti druge osebe pa velja za pomemben pokazatelj splošne združljivosti.

Ujemanje horoskopa poleg položaja Lune in planetov upošteva tudi položaj ascendenta oziroma vzhajajočega znamenja v rojstnih kartah. Pod znak naj bi nakazoval splošen pogled osebe na življenje in njen pristop do različnih situacij, njegova združljivost z pod znakom v karti druge osebe pa velja za pomemben pokazatelj splošne združljivosti.

Na splošno velja, da je ujemanje horoskopa kompleksen proces, ki vključuje podrobno analizo različnih astroloških dejavnikov. Običajno jo izvajajo usposobljeni astrologi, rezultati pa se uporabijo za določitev, ali sta dva posameznika primerna za poroko ali ne.

Treba je omeniti, da astrologija ne velja za znanost in da se ujemanje horoskopov ne bi smelo uporabljati kot edina podlaga za sprejemanje pomembnih življenjskih odločitev, kot je poroka. Najbolje je, da astrologijo upoštevate kot enega od dejavnikov in pri sprejemanju pomembnih odločitev o odnosih upoštevate druge dejavnike, kot so osebnost, vrednote in cilji, so prepričani astrologi.