Vas danes muči glavobol, vrtoglavica in razdražen želodec? Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki bodo omilili mačka.

Ste preteklo noči preveč segli v kozarec? Vas danes muči glavobol, vrtoglavica in razdražen želodec? Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki bodo omilili mačka.

Veliko vode, pomagal bo sok in zeleni čaj

Najbolj pomembno je, da zaužijete veliko vode, saj je najverjetneje vaše telo zaradi alkohola dehidrirano. Posezite po večjih količinah. Privoščite si sveže iztisnjen sok pomaranče ali limone. V kolikor je vaš želodec preveč občutljiv, raje spijte jabolčni sok. Izogibajte se gaziranim pijačam.

Proti mačku najbolj pomaga zeleni čaj, saj pomirja želodec, poleg tega pa lajša glavobol. Če imate doma timijan, si lahko pripravite tudi timijanov čaj, ki ga naredite tako, da pet listov timijana, ki ji pred tem pretlačite, za pet minut namočite v skodelico vroče vode.

Goveja juha za najbolj občutljive želodce

Čeprav, ko imamo mačka pogosto hrepenimo po mastni hrani, je v tem primeru nujno, da se jo izogibamo. Jejte hrano kot so polnozrnati izdelki, kikirikijevo maslo, riž, toast ter banane. Verjamemo, da vam najverjetneje ni do hrane, a vaše telo potrebuje energijo. Za tiste z zelo občutljivim želodcem je zagotovo priporočljiva goveja juhica.

Knajpanje in tuš

Zagotovo je eden izmed nasvetov knajpanje. Privoščite si tuš in med tuširanjem izmenjujte toplo in hladno vodo. S tem boste pospešili krvni obtok.