Kolesarjenje je odličen način za preživljanje prostega časa v naravi, sprostitev in ohranjanje telesne aktivnosti. Preden se odpravite na kolesarski izlet, pa je pomembno, da poskrbite za nekaj stvari, da bo vaše potovanje varno in prijetno.

1. Preglejte kolo

Preden se odpravite na pot, je nujno, da pregledate kolo in se prepričate, da je v brezhibnem stanju. Preglejte pnevmatike, ali so dovolj napihnjene in brez poškodb. Preverite delovanje zavor, menjalnika in luči. Če niste prepričani v svoje sposobnosti, kolo raje odpeljite na servis.

2. Poskrbite za ustrezno opremo

Za kolesarjenje potrebujete ustrezno opremo, ki bo poskrbela za varnost in udobje. Ne pozabite na čelado, kolesarska oblačila, ki so udobna in primerna vremenu, ter ustrezno obutev. Priporočljivo je imeti s seboj tudi kolesarsko torbo za prtljago, ključavnico za kolo, rezervno zračnico in orodje za manjša popravila.

Pripravite se na letošnjo kolesarsko sezono z novim kolesom. Bogata izbira koles že na oddelkih tehnike trgovin Jager! Preverite ponudbo tukaj.

3. Načrtujte pot

Preden se odpravite na pot, načrtujte pot, ki bo ustrezala vaši kondiciji in izkušnjam. Upoštevajte razdaljo, teren in vremenske razmere.

Na spletu je na voljo veliko virov za načrtovanje kolesarskih poti, med njimi pa velja izpostaviti predvsem interaktivno kolesarsko karto Slovenije, ki jo najdete tukaj.

4. Poskrbite za zadostno hidracijo in prigrizke

Med kolesarjenjem je pomembno, da se ustrezno hidrirate. S seboj imejte vedno dovolj vode ali izotoničnih pijač, če se odpravljate na nekoliko daljšo pot, pa poskrbite tudi za kakšno proteinsko ploščico ali dve.

Tako športne pijače kot hranilne, energijsko bogate prigrizke najdete v vaši najbližji trgovini Jager.

5. Ne pozabite na varnost

Med kolesarjenjem vedno upoštevajte cestnoprometne predpise in bodite skrbni do ostalih udeležencev v prometu. Uporabljajte kolesarske steze, kjer so te seveda na voljo, in bodite vidni v slabih svetlobnih razmerah.

6. Obvestite nekoga o svoji poti

Preden se odpravite na pot, obvestite nekoga o svoji poti in načrtovanem času vrnitve. Tako bo v primeru nepredvidenih dogodkov nekdo vedel, kje vas iskati.

7. Uživajte v vožnji

Ne pozabite, da je kolesarjenje predvsem užitek. Sprostite se in uživajte v lepotah narave, svežem zraku in gibanju.

Vse potrebno za kolesarsko sezono na enem mestu

Navdušene kolesarje v trgovinah Jager čaka široka paleta opreme za kolesarjenje, vključno z novimi kolesi, športnimi oblačili in dodatki. Na oddelkih tehnike vam bodo strokovno svetovali ter vas, če se ob pregledu svojega kolesa odločite za nakup novega, z veseljem pomagali do prave izbire.

Obiščite trgovine Jager in se pripravite na novo kolesarsko sezono!