Gredo že predaleč?

Foto: Twitter

Američani lahko sedaj marihuano kupijo kar iz avtomata. V Koloradu so namreč pred nekaj tedni izdelali in postavili prvi avtomat za konopljo. Potencialni uporabniki lahko stopijo do stroja, skenirajo svojo osebno izkaznico in uporabijo meni na zaslonu na dotik, da izberejo želen paket konoplje.

Bo “travomat” postavil temelje za revolucijo prodaje trave (kjer je to dovoljeno)?

Terrapin Care Station Dispensary v Aurori je izdelal in postavil prvi avtomatski stroj za konopljo, s čimer je zvezna država nadaljevala trend, da premaga ostale na področju marihuane – Colorado je bil med prvimi, ki so travo legalizirali in je na tem področju vedno korak pred drugimi.

Domačini ali turisti bodo morali sicer še vedno dokazati, da so dovolj stari za uporabo avtomata. Potencialni uporabniki lahko stopijo do stroja, skenirajo svojo osebno izkaznico in uporabijo meni na zaslonu na dotik, da izberejo želen paket konoplje. Stroj sprejme več kot tisoč izdelkov in je ohlajen, da konoplji ohranja svežino. Tako lahko potrošniki naročijo koncentrate, ki zahtevajo shranjevanje pri določeni temperaturi, pa tudi jedi in razne “vape” pripomočke.

Ko so stranke pripravljene na odjavo, plačajo z gotovino in skozi stekleno okno opazujejo, kako se zgrabi izbran paket konoplje, se zapečati in se nanj nalepi nakupna nalepka. Deluje torej kot povprečen prodajni avtomat.

Zaposleni na omenjenem podjetju verjamejo, da bi lahko “travomat” revolucioniral industrijo in se pojavil na mestih, kjer so tradicionalni prodajni avtomati.