Od jutra do večera se ne ustaviš in tudi ko se končno ustaviš, možgani nadaljujejo in se vrtijo, vrtijo, vrtijo! S takšnim ritmom se je težko sprostiti, ni pa nemogoče. Jasno je, da na dolgi rok ni dobro živeti tako in je treba najti ravnovesje, a dokler se to ne zgodi, se je pomembno naučiti hitro sprostiti in vsaj za trenutek pozabiti na stres, dajati oddih za telo in duha.

To je mogoče z nekaj preprostimi triki, ki jih predstavljamo v nadaljevanju in jih lahko izvajate skoraj povsod. Najboljše pa je, da delujejo takoj.

Noge v zraku

Če ves dan sedite za računalnikom, bo ta položaj spodbudil prekrvavitev, prekrvavil vaša meča in stopala, vam dal drugačen pogled in vas sprostil. Dovolj je, da imate v bližini steno, ob katero lahko naslonite noge. Ulezite se na tla (dobro bi bilo, če imate podlogo ali vsaj odejo za ležanje) in dvignite noge v zrak. Globoko in počasi dihajte in ostanite v tem položaju pet minut. Potem se raztegnite in to je to!

Križanke v roke

Vključite svoje možgane, da ne bodo neprestano obdelovali, kaj vas dela pod stresom. Naredite popestritev s pomočjo križank, preusmerite svoje misli. Če imate nalogo, ki je ne morete rešiti, vam lahko pomaga, da se izognete težavi.

Masaža glave

Ste tako živčni, da si želite izpuliti lase? In točno to bi morali storiti. Ok, ne puljenje las, ampak ... Nežno povlecite lase, tako da začutite, da je lasišče rahlo privzdignjeno, nato pa nadaljujte z masiranjem glave.

Glava med koleni

Sedite in položite glavo med kolena ali vstanite ter obesite glavo in roke proti prstom na nogah. Postavitev glave pod višino srca deluje sproščujoče na avtonomni živčni sistem, ki uravnava krvni tlak in dihanje.

Žlica medu

Krepi imuniteto in ima številne koristi za fizično zdravje, dobro pa vpliva tudi na psiho. Med sprošča, odpravlja tesnobo, lajša depresijo.

Dodajte ga čaju, kavi, jogurtu ali preprosto pojejte žlico medu. Uživajte v njegovem okusu, ne pozabite, da so ga čebele nabirale z dišečih travnikov. Že misel na naravo sprošča.