Radoživa predstava vsebuje vse elemente muzikala.

Foto: Arhiv Narodni dom

V nedeljo, 17. septembra, se v Dvorani Union v okviru Festivala Maribor obeta premiera glasbene igre za otroke in mladino z naslovom Zvezda in srce.

Glasbena igra po dramski predlogi Milana Jesiha je rezultat skladateljskega sodelovanja Nane Forte in Jureta Ivanušiča. Ivanušič je igro priredil, da je primerna za koncertno izvedbo, kjer vse like v živo odigra in odpoje peterica igralcev-pevcev. Radoživa predstava vsebuje vse elemente muzikala z mojstrsko rimanimi verzi in bo zanesljivo nudila zadovoljstvo tako mladim kot odraslim.

In kakšna je zgodba? Zvezda in srce je basen, v kateri živalski liki poosebljajo človeške karakterje. Dogaja se na kresno noč v zapuščenem predmestnem parku. Slavec Slavko, hrček Hinko, eksot Kaktus in drugi možakarji občudujejo prelepo bleščečo Zvezdo na nebu, ko oživi kip krilatega boga-otroka Amorja. Ta prične z lokom streljati vsenaokrog, in kogar zadene, ta se takoj zaljubi. Tako se zgodi, da se vsi zaljubijo v zvezdo, ki se prav takrat utrne z neba. Zvezda pade v ribnik, za katerega je mislila, da je zrcalo, in tam jo najde Kresnica. Zvezda se lahko vrne na nebo, a le s pomočjo prave ljubezni, zato jo Kresnica pripelje na veselico pri okrepčevalnici Pri ribniku, kjer se je zbral ves živelj iz parka ob godbi ansambla Tribrati Krompir. Vsi po vrsti jo zasnubijo, pri tem pa vsak razkrije svojo pravo naravo.