Svetovna premiera Vetrinjskega dvora je pred vrati. V soboto bodo vidni utrinki Aurore, livestream dogodkom z izvrstnimi DJ ji.

Vetrinjski dvor spada med najpomembnejše meščanske hiše v Mariboru, leta 1961 je bil uvrščen na seznam najpomembnejših kulturno-umetnostnih spomenikov v Sloveniji, leta 1992 pa je bil razglašen za spomenika lokalnega pomena. Sedaj si ga bodo lahko ogledali po vsem svetu, ko bodo v njem vidni utrinki Aurore!

Kraljestvo elektronske glasbe in spektakularnih luči

Vetrinjski dvor bo spoznalo več 10 tisoč ljudi po vsem svetu. Svetovno premiero bo dvorec doživel v soboto, 9. oktobra, ko bodo v njem vidni utrinki Aurore.

Aurora je nov projekt, ki so ga osnovali organizatorji največjega elektronskega festivala pri nas, StellarBeat.

Ideja je prišla v času epidemije, ki je izjemno prizadela vse vključene v glasbeno industrijo.

Gre za livestream dogodke, ki postrežejo z izjemnimi DJ-ji, na spektakularnih lokacijah po vsej Sloveniji in Adria regiji. Do sedaj si je Auroro ogledalo več kot 100 tisoč gledalcev iz več kot 60 držav po vsem svetu.

Prvi LIVE ACT na Aurori

Tokrat bo Auroro lovil vsestranski in izjemni umetnik Mark Tarmonea, ki bo s svojim toplim, čutnim glasom in edinstvenim klubskim zvokom očaral občinstvo v atriju dvora in seveda povsod po svetu. Mark plava med deep house glasbo, tech house-om, pa vse do melodičnega techna. Zanimivo pri njem pa je tudi to, da sam producira svoje skladbe in jih tudi odpoje! Pridružili se mu bodo še lokalni DJ-ji, Aney F., Brlee in Polner.

Aurora se pričenja ob 17. uri, Vetrinjski dvor pa bo zaplaval v svet uro in četrt kasneje, na spletni strani auroramusic.io, Facebook kanalu, YouTube kanalu ter več kot 10 partnerskih kanalih.

Sedež prvega mariborskega gledališča

Dvor v središču Maribor ima bogato in dolgo zgodovino. Začetki izgradnje segajo v prvo polovico 13. Stoletja, nato pa se je stavba dograjevala in v 17. Stoletju dobila sedanjo podobo, ki oklepa notranje dvorišče. Med leti 1785 in 1806 pa je v objektu delovalo tudi prvo mariborsko gledališče, preden je prešlo v meščanske roke in so si ga podajali bogati obrtniki, ki so prostore prilagajali svojim potrebam. Dvor dandanes nosi svoje izvirno ime, ki ga je dobil po svojih prvih cerkvenih posestnikih iz kraja Vetrinj blizu Celovca, medtem pa so ga poznali kot Breunerjev dvorec, Berdajsova hiša ter Naskov dvorec.

Vetrinjski dvor na očeh sveta!

V dvoru deluje tudi Klub Wetrinsky, ki poskrbi za veliko število glasbenih dogodkov ter da je v atriju mogoče spiti tudi pijačo in se podružiti. Vetrinjski dvor je dom kulture, kjer se domače počuti prav vsaka zvrst umetnosti, glasbe in vsak posameznik. To je to, kar dela dvor edinstven in po tem se razlikuje od drugih prizorišč, saj sprejme vse in vsakogar.

Vstopnico, ki so v omejenem številu si lahko zagotovite preko spletne strani – https://bit.ly/2WAVI9D ali pa se vklopite v dogodek v živo, 9. oktobra ob 18.15 uri na auroramusic.io.