Kultura

Stoletnica med spomini in vizijo

Uredništvo , 16.09.19 ob 10:41

Ob 100. obletnici Slovenskega narodnega gledališča se bo danes, 16. septembra ob 17. uri, v Kazinski dvorani SNG Maribor, odvijala okrogla miza z naslovom Stoletnica med spomini in vizijo.

Javno omizje z naslovom “Stoletnica med spomini in vizijo” pripravlja Radio Maribor v sodelovanju z SNG Maribor.

Na dogodku bodo kot govorniki sodelovali predsednica Sveta SNG Maribor dr. Suzana Žilič Fišer, pisatelj, scenarist, gledališčnik po duši Tone Partljič, direktor SNG Maribor Danilo Rošker, ugledni upokojeni dramski igralec, letošnji jubilant in lavreat – prejemnik Zlatega grba Mestne občine Maribor Marjan Bačko, redna in kritična obiskovalka predstav drame, opere in baleta SNG Dunja Bezjak in politik, nekdanji predsednik Sveta SNG Maribor, ambasador SNG Maribor Rudi Moge.

Kakšna je prihodnost gledališča?

Organizatorji so zapisali, da bi s sogovorniki radi spomnili na tesno vez med mariborskim gledališčem in drugo po starosti neprekinjenega delovanja slovensko radijsko postajo: “Radi bi izvedeli več o pionirskih časih, slišali zgodbe, ki /še/ niso zapisane, izvedeli kakšno doslej nepovedano zanimivost iz časov, ki se ne bodo vrnili. Radi bi slišali ali gledališče ve za svojo pot v času, ko praktično nihče med nami ne ve, kaj mu bo prinesel jutrišnji dan in kako se morda izrisujejo izzivalnosti, drznosti, inovativnosti, kredibilnosti in ustvarjalnosti v novih sto na sto podlage…”

Pogovor bo povezoval novinar Stane Kocutar.