Predstava bo v Sodnem stolpu na ogled jutri ob 19:00, v glavni vlogi si boste lahko ogledali Simona Šerbineka.

foto: Rudi Uran

57. Festival Borštnikovo srečanje je že v polnem razmahu. Poleg tekmovalnega je na sporedu tudi spremljevalni program in bralce vabimo, da si jutri ogledate enega izmed biserov tega programa, predstavo Krhkost. Podelili bomo štiri brezplačne vstopnice za ogled predstave, ki ji boste lahko priča jutri ob 19:00 v Sodnem stolpu.

Odtujeni in izgubljeni

Živimo v intenzivnem času – v poplavi informacij, nadvladi tehnologije, odtujeni in izgubljeni v novi realnosti. Neposredni odraz tega časa je predstava, v kateri igralec interpretira izbrane odlomke iz knjige filozofskih esejev Krhkost svetovno priznanega scenarista in pisatelja Jeana-Clauda Carrièra.

Svojevrstno ugledališčeno predavanje podaja skozi osebno izkušnjo, ki je v veliki meri izoblikovala in zaznamovala njegovo življenje.

Predstava nagovarja najširše občinstvo, od srednješolcev pa vse do generacije v jeseni življenja. Carrièreva globoko humana in empatična pisava se s svojo umirjeno, tako rekoč zenovsko noto zdi kot balzam za razbolele duše sodobnega časa: “Potrebovali bi tiho, pomirjujočo besedo, ki se ne bi sklicevala na nobeno božje ali človeško razodetje, na nobeno ljudstvo, na nobeno stranko. Potrebovali bi neki glas, preprost, umirjen glas, ki bi nam morda rekel: ‘O tem ne vem nič več kot vi, ne prinašam vam nobenega posebnega razsvetljenja, nimam nobene religije, nobenega od boga poslanega sistema, ki bi vam ga ponudil, a živim drugačno življenje, kot je vaše, spoznal sem to in ono, na svet skušam gledati z različnih zornih kotov in lahko bi, če to želite, del poti opravili skupaj.‘”

Skozi predstavo vas bo popeljal Simon Šerbinek, predstavo je režiral Matjaž Latin.

Vam je kultura blizu?

Maribor24.si bo jutri štirim izžrebancem, ki boste v komentar zapisali: želim vstopnico, podaril brezplačne vstopnice za ogled predstave. Nikar pa ne bodite razočarani, če se vam tokrat ne bo nasmehnila sreča, današnja nagradna igra je namreč šele prva v seriji iger. Naslednjo v sodelovanju s 57. Festivalom Borštnikovo srečanje objavimo že v petek.