Doslej si je 25 žanrsko in uprizoritveno raznolikih prireditev, ki so preko predvajanja v živo na ogled na družbenih omrežjih Faceboook, YouTube in spletni strani Narodnega doma Maribor, ogledalo že več kot 195.000 gledalcev.

Dogodki pod sloganom Doma

Dogodki potekajo pod sloganom Doma, a kljub temu na koncertu ali predstavi, in so na ogled brezplačno. Med drugim so doslej nastopili Boštjan Gombač, Žiga Stanić, Marko Črnčec, Simpatico, Bilbi, Emkej in Tinkara Kovač. Awwwditorij je gostil tudi dogodke za otroke in mladino Od tišine do glasbe z Juretom Ivanušičem, Razstavljeni Mozart godalnega kvarteta Dissonance z Dejanom Pevčevičem ter predstavo Sapramišja sreča. Prav tako so predvajali dramsko predstavo Svet’ večer z Vladom Novakom in Natašo Barbaro Gračner.

Največ zanimanja za stand up Tadeja Toša

Med prireditvami, ki so med gledalci požele največ zanimanja, je serija nastopov komika Tadeja Toša. Vsakega od petih nastopov si je ogledalo več kot 12.000 gledalcev, prvega celo več kot 16.000, poudarjajo v Narodnem domu Maribor.

Pohvale iz vseh delov sveta

Koncert Luke Šulića ob spremljavi pianista Evgenija Gencheva, ki je bil na sporedu 19. decembra, si je samo na platformah Narodnega doma Maribor ogledalo 73.200 gledalcev. Na uradnem YouTube kanalu glasbenika so zabeležili že več kot 40.000 ogledov in ker je posnetek še vedno dostopen, številka raste. Všečki in pohvale so prišli z vsega sveta, od Kanade do Avstralije, od Brazilije do Japonske.

Na uradnem YouTube kanalu glasbenika so zabeležili že več kot 40.000 ogledov in ker je posnetek še vedno dostopen, številka raste. Všečki in pohvale so prišli z vsega sveta, od Kanade do Avstralije, od Brazilije do Japonske.

Izjemno smo zadovoljni, da je bilo sodelovanje z glasbenikom, ki mu upravičeno rečemo globalni zvezdnik, tako uspešno in odmevno. Cilj, ki smo si ga zastavili, ko smo snovali Awwwditorij – dokazati, da kultura živi in da je v časih, v kakršnih živimo, prav umetnost tista, ki združuje, povezuje in daje upanje – je torej več kot izpolnjen,” so poudarili v Narodnem domu Maribor.

Prireditve imajo tudi dobrodelno noto

Danes bodo ob 18. uri na božičnem koncertu gostili komika in imitatorja Klemna Slakonjo, ki je nedavno pri založbi Universal izdal svoj prvi glasbeni album.

Ob koncu leta so prireditve Awwwditorija dobile tudi dobrodelno noto. S pomočjo sporočil SMS (prispevek UPORNIK5 na 1919) zbirajo sredstva za društvo UP-ornik.

Ob koncu leta so prireditve Awwwditorija dobile tudi dobrodelno noto. S pomočjo sporočil SMS (prispevek UPORNIK5 na 1919) zbirajo sredstva za društvo UP-ornik.

STA