Mariborski policisti in kriminalisti so včeraj od 15. ure, do danes, do 3. ure, v sodelovanju z organizatorjem opravili poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču javne prireditve »Lampiončki 2019«.

Mariborski policisti in kriminalisti so včeraj od 15. ure, do danes, do 3. ure, v sodelovanju z organizatorjem opravili poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču javne prireditve »Lampiončki 2019«, na območju študentskega kampusa Gosposvetska, kjer so potekale Lampiončkove igre na zelenici pri tamkajšnji fakulteti. Prireditev je obiskalo okoli 5.000 obiskovalcev.

V času nadzora so opravili 43 zasegov prepovedanih drog in sicer 38 zasegov prepovedane droge konoplje rastline, 4 zasege prepovedane droge kokain in 1 zaseg prepovedane droge MDMA.

42 hitrih postopkov o prekrških zaradi prometa s prepovedanimi drogami

Ko  bodo  zaključene  vse  analize zaseženih snovi in ko bodo v zvezi s tem zbrana  vsa  potrebna  obvestila,  bodo policisti in kriminalisti uvedli 42 “hitrih postopkov” o prekršku zaradi kršitve določil 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD), zoper eno osebo pa bo zaradi  enake  kršitve podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru–oddelek za prekrške.

Zasegli tudi hladno orožje, zabeleženih več kršitev javnega miru

Med poostrenim nadzorom so policisti zasegli tudi hladno orožje – bokser. Ker je kršitelj mladoleten, bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu  sodišču.  Zraven  tega  so  izdali  8 plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev javnega reda in miru in Zakona o zasebnem varovanju ter en  plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju in porabi alkohola. Enega od teh kršiteljev so tudi pridržali do streznitve.

Ustavili 15 avtomobilov, vsi vozniki so vozili trezni

Policisti   so  prejeli  tudi  dve  pritožbi  zaradi  preglasne  glasbe  na prireditvi,  vendar  so bila za uporabo akustičnih sredstev izdana ustrezna dovoljenja in elementi prekrška zato niso bili ugotovljeni. S  področja  kaznivih  dejanj  so policisti obravnavali tatvino registrskih tablic CE LZ-997 in kaznivo dejanje ropa, o katerem smo danes že poročali.

Izpostaviti  pa velja tudi to, da so policisti ustavili 15 voznikov osebnih vozil,  ki  so  pred  tem  obiskali  javno  prireditev in vse preizkusili z
elektronski  indikatorji alkohola. Nihče od preizkušenih ni bil pod vplivom alkohola. Pohvalno!