Na področju kulture je pustila velik pečat, sploh v Mariboru. Ustavila jo je bolezen, s katero se je pred leti uspešno spopadla.

Slika je simbolična.

Poslovila se je Aleksandra Kostič, ki je bila samozaposlena v kulturi ter na tem področju pustila velik pečat, sploh v Mariboru. Žalostno novico so sporočili na družbenih omrežjih KID KIBLA, kjer je delovala kot vodja in predsednica.

Pustila velik pečat na mariborski kulturi

Aleksandra Kostič se je rodila leta 1966. Bila je univerzitetna diplomirana umetnostna zgodovinarka, samozaposlena v kulturi. Delala je na področju sodobne umetnosti in kulture. Imela je več nazivov: predsednica KID KIBLA, menedžerka in umetniška vodja Kibline razstaviščne platforme KiBela – artKIT – KIBLA PORTAL, sourednica in tekstopiska zbirke TOX in Folia, selektorica in kuratorka MFRU, soustanoviteljica MMC KIBLA in KiBele, vodja tehnološke prenove KIBLE skozi Mrežo multimedijskih centrov, www.kibla.org kot odprti arhiv, soavtorica koncepta EPK ter selektorica, kuratorka in producentka številnih razstav.

Prav tako je vzpostavila KIBLA PORTAL in artKIT. Vzpostavila in vodila je celostne zasnove večletnih mednarodnih projektov Hallerstein, Mehki nadzor / Soft Control, Tvegaj spremembo / Risk Change. Zasnovala je Mrežo centrov raziskovalne umetnosti in kulture. Med zadnje dosežke spada tudi vodenje RUK/KIBLA ter vzpostavljanje KIBLA2LAB.

Preden sta S Petrom Tomažem Dobrilo ustanovila Kiblo, je bila Aleksandra nekaj časa zaposlena v Umetnostni galeriji Maribor, kjer je uspešno nastopila kot kustosinja pregledne razstave del Rudolfa Kotnika, iz njegovega dela je tudi diplomirala, navaja Večer.

Ustavila jo je bolezen, s katero se je pred leti uspešno spopadla. Odhajala je tiho in delala, dokler je lahko. Zasnovala je razstavo Majski salon, ki jo lahko še nekaj dni vidite v Kibla Portalu, ter sodelovala še pri njeni postavitvi, še poroča Večer.