V 67. letu starosti je umrl Aki Rahimovski, pevec skupine Parni Valjak.

Fotografija je simbolična.

Poslovil se je legendarni pevec hrvaške pop-rock skupine Parni Valjak, Aki Rahimovski.

Na Facebook profilu je profil Parni Valjak zapisal: “Dragi prijatelji, z nepopisno žalostjo v srcu vas obveščamo, da je danes, 22.1.2022., Aki Rahimovski zaspal za vedno.”

Za 24sata je tragično novico potrdil tudi njegov menedžer Damir Osredečki. Pojasnil je, da mu je zjutraj postalo slabo, zato so ga odpeljali v bolnišnico. “Pred uro so mi povedali, da je preminil, vzroka smrti še ne vemo,” je dodal Osredečki.

Zadnja leta je živel v Sloveniji

Rahimovski je bil rojen 5. junija 1955 v Nišu, a se je z družino kmalu preselil v Split. Ker je bil njegov oče profesor glasbe, je pri sedmih letih začel obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učil petja in igranja na klavir.

Kot najstnik je bil član več ansamblov, leta 1975 pa je skupaj s kitaristom in skladateljem Huseinom Hasanefendićem – Husom, Jurico Pađenom ter v sodelovanju z vodjo Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil Parni valjak, eno najbolj znanih hrvaških glasbenih skupin. V prvi zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić – Fuma. V svoji več kot 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, pet albumov v živo, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja.

Pred štirimi leti je Rahimovski utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi. Parni valjak je v prihajajočem obdobju načrtoval deset koncertov, mini turneja pa naj bi se začela februarja.

O zasebnem življenju Akija Rahimovskega je bilo na splošno znanega zelo malo. Poročen je bil dvakrat, iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina. Zadnja leta je živel v Sloveniji s svojo 37-letno izbranko Barbaro Vesel, s katero sta se pred dvema letoma razveselila deklice.