Deklica naj bi bila tarča zasmehovanja sošolcev, a ni nihče pravočasno ukrepal.

Fotografija je simbolična.

Vodstvo ene od osnovnih šol na Štajerskem je bilo konec tedna obveščeno, da je njihova učenka končala svoje življenje. Mnogo prekmalu, saj je šolarka komaj vstopila v najstniška leta, poročajo Slovenske novice.

»Žal vam moram potrditi, da je umrla učenka naše šole. Ob dogodku smo vsi globoko pretreseni. O smrti smo obvestili tudi učence in starše šole,« je za Slovenske novice potrdil ravnatelj tamkajšnje šole.

Vzrok smrti je bil samomor

Vzrok smrti je bil samomor, a kaj je dekle napeljalo k temu, »verjetno ne bomo nikoli vedeli«, pravi ravnatelj. Dodaja pa: »Vemo pa, da je vsak samomor posledica zapletenega delovanja različnih dejavnikov, zato je zelo pomembno, da poiščemo strokovno pomoč, če se ne počutimo dobro in si sami ne znamo več pomagati. Vsa namigovanja o vedenju, kaj je bil vzrok za tragedijo, so popolnoma neupravičena. Samomor se ni zgodil v šoli niti ni bilo zaznati obračunavanja med mladostniki. Res pa je, da po epidemiji zaznavamo v šolah povečano vrstniško nasilje.«

Po neuradnih podatkih naj bi bila šestošolka tarča vrstniškega nasilja, ki jo je pripeljalo do roba. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Slovenskih novic naj bi bila deklica žrtev šikaniranja sovrstnikov dalj časa.