Načrtno so zaposlili šibko in nemočno dekle. Dan po zaposlitvi so jo visoko zavarovali.

Pred dnevi smo poročali o poskusu zavarovalniške goljufije. 21-letno dekle si je namerno odrezalo roko, da bi dobila visoko odškodnino. Če bi dejansko prišlo do izplačila bi prejela najmanj 383.400 evrov, v primeru 100-odstotne invalidnosti pa najmanj 1,2 milijona evrov.

Neverjetno zgodbo, ki se je odvila v Mariboru, pa so razkrili v oddaji Preverjeno. Od tega je minilo devet let, a primer na sodišču poteka še danes. Kot zapišejo na 24ur.com so trije mladeniči začeli tako, da so iskali ženske po socialnem omrežju. Eden je nato imel z njimi spolne odnose, jih posnel in jih izsiljeval za plačilo odškodnine.

Načrtno zaposlili dekle in jo zavarovali

Isti mladeniči so nato pred devetimi leti v svojem podjetju zaposlili dekle. Načrtno so zaposlili šibko in nemočno dekle. Dan po zaposlitvi, so jo visoko zavarovali. Načrt je bil, da bi jo čez en teden umorili. Prejeli bi odškodnino v višini 1,2 milijona evrov.

Izdal svoja prijatelja

Državna tožilka Ivanka Slana je za 24ur.com: “Ta storilec, ki naj bi moril, naj bi se ponoči odpravil od doma v okolico Slovenske Bistrice proti Poljčanam, v gozd, počakal skrit pri točno določenem drevesu, ki so si ga prej ogledali, tam bi počakal, žrtev zabodel v vratno žilo, tako da bi hitreje izkrvavela, nato se odpravil do treh ribnikov v Mariboru, kjer bi z bencinom zažgal oblačila.” Zavarovalnica tega ni želela storiti, saj je bilo dekle zaposleno le kratek čas. Moški, ki bi moral moriti, je izdal svoja prijatelja in na predlog tožilstva sta dobila vsak po deset let zapora za umor iz koristoljubnosti.

Prejeli milejšo kazen

“Sodišče ponovno presoja in se odloči za milejšo kazen, ker je bilo v pričevanju tretjega prijatelja nekaj vrzeli. Odločijo se za kaznivo dejanje – zgolj dogovor za umor. Zadeva se je zaključila šele letos, vendar sta oba storilca dobila le po leto dni zapora. Ena sodba je pravnomočna, za drugo teče pritožba,” še poroča portal 24ur.com.