V jutranjih urah so ju oba našli v navedenem prostoru brez znakov življenja in takoj obvestili nujno medicinsko pomoč.

Foto: PGD Brezje/Slika je simbolična.

Spletni portal domžalec.si poroča o tragičnem dogodku, ki se je zgodil sinoči v vasi Čeplje v občini Lukovica. Med kuhanjem domačega soka naj bi zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom umrla oče in sin. Okoli 5. ure zjutraj so na kraju posredovali policisti, gasilci in reševalci, ki pa jima niso mogli več pomagati.

Za pomoč je bilo prepozno

Poveljnik poklicne gasilske enote Domžale, Matjaž Merkužič je za domžalec.si povedal, da so bili ob 5.19 uri obveščeni, da so v stanovanjskem objektu v vasi Čeplje v občini Lukovici našli dve preminuli osebi. Ob prihodu so gasilci izvedli detekcijo in zaznali prisotnost ogljikovega monoksida. Obe osebi, ki sta ležali na tleh so iznesli iz objekta na prosto, kjer so jima reševalci NMP Domžale nudili pomoč, vendar je bilo žal prepozno, saj nista več kazala znakov življenja.

Preminuli osebi naj bi svojci nazadnje videli okrog 19. ure zvečer, ker pa se ponoči nista vrnila so posumili, da je nekaj narobe.

Za zastrupitev kriv plinski gorilnik

Predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana , Aleksandra Golec je za omenjeni portal povedala, da je bilo ugotovljeno, da sta moška stara 53 in 20 let ter da sta pri kuhanju soka uporabljala plinski gorilnik. V jutranjih urah so ju oba našli v navedenem prostoru brez znakov življenja in takoj obvestili nujno medicinsko pomoč. “Po do sedaj znanih podatkih je smrt najverjetneje posledica zastrupitve z ogljikovim monoksidom.,” je še povedala.

Na kraju policisti niso ugotovili okoliščin, ki bi kazale znake kaznivega dejanja. Vse okoliščine dogodka še preverjajo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.