Pred dvema dnevoma smo poročali, da so bile za mlado mamico poškodbe po prometni nesreči prehude. Žal je bitko za življenje izgubil tudi novorojenček.

Mlada mamica je življenje po hudi prometni nesreči na Nasipni ulici v Mariboru, izgubila pred dnema dnevoma. Žal so bile poškodbe prehude tudi za novorojenčka.

Spomnimo, 29-letni moški, doma iz Maribora je vozil osebni avtomobil po Nasipni ulici v Mariboru. Ko je pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce, ni omogočil varnega prečkanja vozišča 27-letni peški, prav tako doma iz Maribora, ki je bila na prehodu za pešce. Posledica tega je bila, da je voznik, na desnem smernem vozišču s sprednjim delom vozila trčil v peško in psa, ki ga je peška vodila na povodcu. Pes je na kraju poginil. Visoko noseča peška pa je utrpela tako hude poškodbe, da je nekaj dni kasneje umrla v UKC Maribor.

Zaradi hudih poškodb so ji v UKC Maribor opravili carski rez in rešili dojenčka. A tudi zanj so bile očitno poškodbe prehude. Danes popoldne je namreč njegov dedek na družbenem omrežju zapisal: “Žalostna novica tudi naš vnuk Oskar Izak je izgubil bitko za življenje.”

Voznik je bil alkoholiziran

Mariborčan, ki je trčil v nosečnico je bil preizkušen z indikatorjem alkohola, kateri je pokazal 0,88 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejen mu je bil strokovni pregled v UKC Maribor. V tej zvezi bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nevarne vožnje, po 324. členu KZ-1 zoper 29 letnega državljana Slovenije.

Za uradna pojasnila smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor, njihov odgovor objavimo, ko ga prejmemo. Svojcem in bližnjim v uredništvu Maribor24.si, izrekamo iskreno sožalje!