Med hišno preiskavo na njegovem domu so našli orožje in več nabojev, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po prvem ropu storilca niso izsledili

Prvi rop se je po ugotovitvah policije zgodil 22. julija zvečer, ko je storilec na Kraigherjevi ulici na Ptuju pristopil do 40-letne ženske, ji pokazal pištolo in zahteval, da mu izroči torbico in denarnico. Oškodovanka je iz denarnice vzela denar, ki ga je imela, in mu ga izročila, neznani storilec pa ga je vzel, se obrnil in stekel v smeri šolskega centra.

Takoj po dejanju oškodovanka ni poklicala policije, ampak je po nekaj minutah ustavila policijsko patruljo, ki je pripeljala mimo, ter ji naznanila dogodek. Policisti so po navedbah mariborske policijske uprave takoj pregledali območje, vendar takrat neznanega storilca niso izsledili.

Podobno dejanje je bilo storjeno 11. avgusta malo pred 23. uro na avtobusni postaji na Ptuju. Do 59-letne Ptujčanke in njene 25-letne hčerke, ki jo je mati pospremila na avtobus za Nemčijo, je prikolesaril neznani mlajši fant, s kapuco na glavi in zamaskiran z masko, ter od njiju v angleščini zahteval denar. Ker sta dejali, da mu denarja ne bosta dali, je izza pasu izvlekel pištolo, jima jo pokazal in zagrozil, da jima bo “odpihnil glavi”, če mu denarja ne bosta dali. Čeprav denarja ni dobil, je odkolesaril proti železniški postaji na Ptuju.

V nobenem od opisanih primerov ni bil nihče poškodovan.

Med hišno preiskavo zasegli orožje

Ptujski policisti so mladoletnega osumljenca obeh opisanih kaznivih dejanj izsledili v ponedeljek. Pridržali so ga in pri njem na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Ob tem so našli in mu zasegli več plinskih nabojev, tri Airsoft pištole in plinsko pištolo, za katere policisti sumijo, da so bile uporabljene pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Zaradi suma storitev kaznivih dejanj ropa in poskusa ropa bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo. Osumljenemu grozi od enega do deset let zapora.