Neznani storilec je danes, okoli polnoči, na mostu za pešce z vnetljivo tekočino polil in nato zanetil avtomobilsko pnevmatiko in jo gorečo odvrgel na vozišče hitre ceste H2, v bližini izvoza za Pobrežje. Pnevmatiko je z ročnim gasilnim aparatom pogasil eden od naključno mimo vozečih voznikov, dokončno pa gasilci. Po do sedaj zbranih obvestilih zaradi tega dejanja ni bil nihče neposredno ogrožen.

Policistom bo dobrodošla vsaka informacija o tem dejanju ali storilcu, občani pa jo lahko sporočijo na telefon 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Policisti storilca kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, še iščejo. Opisano dejanje bi lahko imelo tragične posledice za uporabnike hitre ceste. Hitrosti vožnje so na takih cestah relativno visoke, zato bi ob trčenju v avtomobilsko pnevmatiko ali pa ob umikanju le-tej, lahko prišlo do izgube oblasti nad vozilom in seveda do prometne nesreče.

Ponoči gorel tudi smetnjak

Ob 1.03 uri ponoči je na Gregorčičevi ulici v Mariboru gorel zabojnik za komunalne odpadke. Gasilci JZ GB Maribor so požar pogasili. Zabojnik je uničen.