Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 301 klic, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali vinjenega moškega, ki je razbijal po vratih stanovanjskega bloka na Gregorčičevi ulici v Mariboru. Pridržali so ga do streznitve.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 301 klic, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 12 kaznivih dejanj,
– 10 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno
poškodovale,
– 4 povoženja živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je
vozil,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 4 v
zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 2 požara
– 2 nesreči pri delu.

Pridržan do streznitve

Včeraj, okoli 18.30, je 41-letni Mariborčan razbijal po vratih stanovanjskega bloka na Gregorčičevi ulici v Mariboru in na vsak način želel vstopiti vanj, čeprav tam ne stanuje. Pijani moški se niti ob intervenciji policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali do streznitve. Za te kršitve bo prejel plačilni nalog.

Med vožnjo s kraja kršitve v prostor za pridržanje, se opisani moški še vedno ni pomiril, temveč je silovito brcal v notranja vrata intervencijskega vozila policije in jih ob tem poškodoval. Materialna škoda znaša okoli 1.000 evrov. Za to dejanje ga bodo policisti ovadili pristojnemu tožilstvu.