Med dvema osumljenima storilcema je sprva prišlo do večjega spora.

Fotografija je simbolična.

Na Operativno komunikacijski center policijske uprave Maribor so v nedeljo, 18.7.2021, v zgodnjih jutranjih urah, policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči v Mariboru, v kateri sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani.

Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je prometna nesreča dejansko posledica suma poskusa uboja in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja, ki sta ju osumljena 2 storilca.

Pri preiskavi navedenega kaznivega dejanja so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije ugotovili, da je med eno žrtvijo kaznivega dejanja in dvema osumljenima storilcema sprva prišlo do večjega spora zaradi poškodovanja parkiranega osebnega avtomobila žrtve, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Med sporom vpletenih je eden izmed storilcev, na prigovarjanje drugega, z osebnim avtomobilom naklepoma zapeljal v osebo, s katero se je prepiral, poleg njega pa je stala še ena oseba, ki se trku avtomobila ni mogla izogniti in je zato z vozilom zadel tudi njo. Storilca sta z dejanjem obema žrtvama povzročila hude telesne poškodbe, zato sta bili obe žrtvi z reševalnim vozilom odpeljani v bolnišnico in sta izven življenjske nevarnosti. Storilca sta po storjenem kaznivem dejanju pobegnila s kraja kaznivega dejanja, so še sporočili iz PU Maribor.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so oba osumljena izsledili in jih po končanem postopku s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju sprva odredil sodno pridržanje, po njunem zaslišanju pa je zoper oba odredil pripor.

Kazenska ovadba zoper osumljena je podana zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja  in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti  Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen od petih do petnajstih let zapora, za kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (ko storilec z dejanjem povzroči hudo poškodbo oseb), pa je predvidena kazen zapora do deset let, so še pojasnili mariborski policisti.

Na območju PU Maribor letos en umor

Do tega dejanja smo v letošnjem letu na območju PU Maribor obravnavali 1 umor, 1 poskus umora in 1 poskus uboja. V preteklih letih smo na območju PU Maribor obravnavali naslednje število ubojev in umorov (dokončana dejanja + dejanja, ki so ostala pri poskusu), pri čemer je konec lanskega leta izstopal trojni umor v Gerečji vasi: