Znanih je več podrobnosti o današnji drami na območju Ptuja.

Zjutraj je prišlo do streljanja na območju Ptuja, v bližini Dražencev. Po več kot devetih urah so policisti ob 18.30 prijeli osumljenca in mu odvzeli prostost, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Podrobnosti je predstavil vodja sektorja kriminalistične policije Stanko Vidovič.

Med streljanjem zadel mimovozeče vozilo

Nekaj minut pred deveto so bile na kraju prve policijske patrulje policijske postaje Ptuj. Ob prihodu na kraj so policisti opazili moškega z orožjem v rokah. Večkrat so ga pozvali, da naj odloži orožje in zapusti hiše, a tega ni želel storiti. Večkrat je stopil na balkon hiše in ob 9:48 sprožil več strelov in zadel mimovozoče vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Pri tem je nastala materialna škoda. Prav tako pa je meril tudi proti policistom.

Na kraj so bili napoteni pripadniki Specialne enote policije, v intervencijo so se vključili tudi policijski pogajalci. Po več kot devetih urah so policisti ob 18.30 prijeli osumljenca in mu odvzeli prostost s pomočjo specialne enote policije. 56-letnika so prijeli na balkonu stanovanjske hiše. Moški se je prijetju močno upiral, zato so bila uporabljena prisilna sredstva. Osumljencu je bila nudena zdravniška pomoč zaradi poškodb, ki so nastale ob prijetju. Zaradi njegovega upiranja je namreč prišlo do lažjih poškodb.

Zaradi utemeljenega suma povzročitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja je bila osumljencu odzveta prostost in odrejeno pridržanje. Osumljeni se nahaja v policijskem pridržanju, izvajajo se aktivnosti na kraju kaznivega dejanja, torej ogled in hišna preiskava. Motiv policisti še preiskujejo. Razgovor z osumljencem še ni bil opravljen zaradi izvajanja drugih aktivnosti.

Vodja sektorja kriminalistične policije je razkril še, da je bil osumljenec v hiši sam in da je tudi policijo poklical sam. Klic se je nanašal na uporabo strelnega orožja.

Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan s strani policije, in sicer lansko leto zaradi kaznivega dejanja grožnje. Imel je dovoljenje za posest orožja. Streljal je z dolgocevnim orožjem.

Kaj je trajalo skoraj deset ur?

Vidovič je pojasnil še, da so dogajanje intenzivno poskušali urediti s pogajanjem, ker pa ta niso bila uspešna, so pripadniki specialne enote izvedli prijetje. Situacijo so želeli rešiti mirno, s čim manj posledic za vse udeležene, sploh okoliško prebivalstvo in policijo. To so si lahko privoščili glede na to, da v hiši ni bilo druge ogrožene osebe.