55-letni moški je izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo 60-letno partnerico in ji grozil z orožjem. Policisti so pri njem opravili hišno preiskavo, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

Policisti Policijske postaje Ptuj so konec avgusta 2020, na območju Ptuja obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini, ko je 55-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo 60-letno partnerico na način, da ji je z orožjem grozil po življenju in jo tako spravljal v podrejen položaj.

“Policisti so 55-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju so pri njem opravili hišno  preiskavo in mu zasegli puško in kovinsko napravo v obliki pisala, prirejeno kot strelno orožje, za kateri ni posedoval ustreznih listin in dovoljenj,” so sporočili s PU Maribor.

Po zaključku kriminalistične preiskave so policisti zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, zaradi storitve kaznivega dejanja  nasilja v družini, po prvem odstavku 191. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), lahke telesne poškodbe po prvem odstavku 122. člena  KZ-1 in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom po prvem odstavku 307. člena KZ–1, so še sporočili s PU Maribor.