Kronika

Vodja državne okoljske inšpekcije Jegor Firsov je sicer v nedeljo opozoril, da je stopnja sevanja na območju 16-krat večja od normalne.

Uredništvo4 ure

Policisti Policijske uprave Celje so imeli včeraj polne roke dela s kršitelji. Vse od lažnih klicev na pomoč, do kršitve javnega reda in miru na pokopališču.

Uredništvo8 ur

Policisti so nemudoma intervenirali v zasebnem prostoru in opisanemu moškemu, ki se policistom ni upiral, odvzeli in zasegli strelno orožje. Zaradi očitnih zdravstvenih težav so ga reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Uredništvo1 dan

V gozdu blizu nekdanje nuklearne elektrarne v ukrajinskem Černobilu se je razplamtel požar. Gasilci so ga gasili iz letal, žal pa je požar povečal že tako visoko radioaktivno sevanje na območju. Ljudje so se dolgo zavedali, da bi bilo potrebno ves gozd posekati in zakopati, saj bi v primeru požara ogenj v ozračje sprostil vse vezane radioaktivne delce.

Uredništvo2 dneva

Ker policistom ni uspelo identificirati povzročitelja in razjasniti okoliščin nesreče, potrebujejo pomoč morebitnih očividcev.

Uredništvo2 dneva

Povzročil je kar 10.000 evrov materialne škode.

Uredništvo2 dneva

Policisti PU Maribor iščejo moškega, ki je bil nazadnje viden 27. 3. na območju Ljubljane.

Uredništvo2 dneva

V Občini Šentilj je včeraj prišlo do delovne nesreče. 25-letnik je k cesti vlačil podrte hlode, pri tem pa se hudo telesno poškodoval.

Uredništvo3 dnevi

V jutranjih urah je prišlo do požara na hodniku stanovanjskega bloka na Kidričevem. Ker se je zaradi požara razvil gost dim, so stanovalce evakuirali na prosto.

Uredništvo3 dnevi

Včeraj, malo po 12, uri je zagorelo gospodarsko poslopje v Žikarcah, na katerem so nameščene solarne celice.

Uredništvo4 dnevi

Včeraj, malo po 6. uri je trem moškim, doma iz Maribora oz. njegove okolice, na makadamski cesti med Ložino in Malo Varnico, zmanjkalo goriva v osebnem avtomobilu znamke Renault Scenic. Ker jih je zeblo, so si ob vozilu zakurili ogenj.

Uredništvo4 dnevi