Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v poletni vozni red iz Zagreba vključil polete na destinacije v 18 evropskih državah.

Za poletno sezono je Ryanair napovedal linije za Baden, Göteborg, Neapelj, Basel, London Stansted, Pafos, Bratislavo, Lvov, Paris Beauvais, Bruxelles Charleroi, Malago, Podgorico, Krf, Malmo, Rim, Fiumicino, Dortmund, Malto, Sofijo, Dublin, Manchester, Solun, Eindhoven, Memmingen Torp, Frankfurt Hahn, Milano, Bergamo in Weeze.

Ryanair bo imel iz Zagreba največ poletov doslej

Po besedah Davida O’Briena, izvršnega direktorja družbe Lauda Europe, ki je članica skupine Ryanair, bo imel Ryanair iz Zagreba največ poletov doslej. “S tem dajemo prihajajočemu turizmu več kot potrebno spodbudo, hrvaškim potrošnikom pa najširši izbor destinacij za prosti čas in poslovna potovanja,” je povedal.

Kot je za hrvaški Poslovni dnevnik še pojasnil O’Brien, je Ryanair je v Hrvaško doslej investiral 600 milijonov dolarjev, od tega 300 milijonov dolarjev samo v Zagreb, in to brez kakršnihkoli subvencij države. Poleg letov iz Zagreba v različna evropska mesta pa ponuja tudi lete iz Zadra, Reke, Pulja, Splita in Dubrovnika.

“Ryanair vlaga v Hrvaško, da bi ji pomagal pri okrevanju turistične industrije po pandemiji covida-19 in okrepil povezanost s preostalim delom Evrope,” je še dodal O’Brien. Novico o 27 linijah pa je pospremil z napovedjo, da bodo do sobote, 29. januarja, opolnoči letalske vozovnice za potovanja do konca aprila na voljo po promocijski ceni 19,99 evra (v eno smer).