Danes se bo na glavnem odru Festivala Lent, na Trgu Leona Štuklja, odvila open air techno zabava, ki ji bo dirigiral svetovni znani slovenski DJ UMEK.

Današnji nastop bo za UMEK-a na Festivalu Lent premieren. Organizatorji pravijo, da so se zanj odločili, ker je v Sloveniji pričel z organizacijo underground rave zabav in posledično poskrbel za zagon in razcvet elektronske glasbene scene pri nas. V Maribor se danes vrača po dveh letih, nazadnje je štajersko publiko razgreval pozimi 2017.

UMEK je kmalu postal eden najbolj zaželenih dj-ev v svetu in mnogo zabave željnih ljudi iz raznoraznih držav, Slovenijo prepozna prav po njem. Na lestvici TOP 100 didžejev in producentov pri najpomembnejši reviji za plesno glasbo DJ Mag se je leta 2007 uvrstil na 29. mesto. Skupaj z zvezdniškimi imeni, kot so na primer Carl Cox, Jeff Mills in Sven Väth je bil leta 2009 nominiran za prestižno priznanje DJ Awards v kategoriji tehna.

“Fotr” slovenskega techna

V 90. letih preteklega stoletja je bil torej še pionir tehna v Sloveniji, zato je dobil pri svoji publiki vzdevek »Fotr«. Ata slovenske elektronike je v svoji karieri prepotoval že milijone kilometrov, za njim je že precej več kot tisoč nastopov. Danes bo v Mariboru predstavil svoj minimalistični techno in še enkrat dokazal, da si svoj vzdevek zasluži.