Dogodki

Prosti čas

Žametna večerja med vinogradi

Žametna večerja med vinogradi

Vrhunska gastronomija na najdaljši mizi med vinogradi.

Doživite bogato kulinarično tradicijo, kakovostne lokalne pridelke, odlična vina in vrhunski gastronomski dogodek - Žametno večerjo med vinogradi. 

Pod znamenito mariborsko Kalvarijo se bo v torek, 4. junija 2024, odvila tretja Žametna večerja med vinogradi. V ospredju edinstvenega gastronomskega dogodka, ki bo ponovno na posestvu Biotehniške šole Maribor, je sodelovanje dijakov SŠGT Maribor in študentov VSGT Maribor z uveljavljenimi strokovnjaki ter ozaveščanje o priložnostih, ki jih ponujajo poklici v gostinstvu in turizmu. Novost projekta je razširitev kompetenc, ki jih mladi upi s svojimi mentorji predstavijo 150 gostom kulinaričnega doživetja na prostem; ob kuharstvu bo posebne pozornosti letos deležen tudi način postrežbe. Gostujoča chefa v vlogi mentorjev bosta Jorg Zupan in Luka Jezeršek, udeležence dogodka pa bo razvajal tudi mariborski chef Sebastjan Plevčak.

Pod vinogradom potomk Najstarejše trte na svetu bo omizju s 150 gosti postreglo okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem, ki bodo v okviru t. i. long table dogodka ustvarili prvovrstno vinsko-kulinarično doživetje ter z njim opozorili na svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu. Ob podpori prepoznavnih mentorjev bodo na Žametni večerji svoje veščine in ambicije predstavili štirje mladi upi s področja kuharstva in strežbe:

Lan Verko, dijak SŠGT Maribor, z mentorjem Jorgom Zupanom (Breg, Aftr), in
Klara Šmigoc, študentka VSGT Maribor, z mentorjem Luko Jezerškom (Gostilna Dvor Jezeršek, Gostilna na Gradu) ter
Antonio Pintarič, dijak SŠGT Maribor, in Ana Marija Šavli, študentka VSGT Maribor, z mentorji Lovrom Visočnikom, Davidom Možičem in Jernejem Lubejem.

 

Več informacij: