Kam?

Dogodki

Prosti čas

Tematska delavnica: sitotisk

Tematska delavnica: sitotisk

Delavnica, namenjena vsem, ki bi se radi spoznali s tehniko sitotiska.

Na delavnici bomo spoznali tehniko sitotiska in raziskovali svet čarobnega prelivanja barv. Delavnico bo vodila Nina Holc, diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil, ki raziskuje podobe ostrih oblik potiska v kontrapunktu mehkih raziskovanj barvnega prelivanja.

Nina Holc bo predstavila tiskarska sita, skozi katere vzorec pretisnemo na blago, spoznali bomo, kako se zmeša tiskarska pasta, da dobimo želeni odtenek, kaj je rakelj in kako sploh nastane sito za sitotisk. Izmed vzorcev, ki so na sitih, si bomo vzorce natisnili na tekstilno nakupovalno vrečko, ki bo na voljo na delavnici ali na lasten tekstilni izdelek, ki ga tečajniki prinesete s seboj. Natisnjeni vzorec lahko nato tudi ročno pobarvate in dopolnite v različnih tehnikah poslikave.

Opomba: udeleženci naj bodo oblečeni primerno za ustvarjanje, ker barvite nesreče na oblačilih niso izključene. Tiskarske paste so delane na vodni osnovi, zato niso koži nevarne.

Tečaj poteka v manjših skupinah (največ 6 oseb), saj je pristop k poučevanju individualen. Zato so PRIJAVE OBVEZNE. Prijava je možna po e-pošti: [email protected] ali po telefonu: 041 875 759 (Nina).

Delavnica bo v PETEK, 19. 4. 2024, med 16.00 in 19.00 uro.

CENA je 30 €/termin, ki vključuje orodje, znanje ter material 🙂

Nadomeščanje izpuščenega termina ni zagotovljeno, je pa možno po dogovoru na katerem od naslednjih terminov oziroma ko bo za to razpisan poseben termin.
Za več informacij sem vam na voljo po e-pošti ali po telefonu.
Nina Logar

Več informacij:

  • Pričetek: 19. april 2024 ob 16:00
  • Konec: 19. april 2024 ob 19:00
  • Lokacija: Ninarozina