Dogodki

Kultura

The TIGER LILLIES

The TIGER LILLIES

Na čudovito odprto prizorišče na Lentu ob Dravi prihajajo nominiranci gremijev, dobitniki nagrade Olivier in ena najbolj pomembnih avantgardnih skupin na svetu - brechtovski ulični operni trio THE TIGER LILLIES.

"Težko je pošteno opisati temačno, pesniško briljantnost Tiger Lillies. Le zgrabite svojo vstopnico za ta izjemen dogodek." ★★★★★ The Scotsman

"Martyn Jacques je karizma. Preriva se med svojim klavirjem in harmoniko kot človek, ki ga bremeni nadnaravni strah, pa vendar je njegov glas kot staljen slap. Izvedba je v celoti brezhibna. Fenomenalno" ★★★★★ Guardian

The Tiger Lillies so bili ustanovljeni leta 1989 in skozi desetletja njihov nastop ostaja ena najbolj edinstvenih in izvirnih stvari, ki jih lahko vidite. Martyn Jacques, frontman skupine, tekstopisec in ustanovitelj, je večino svojih dvajsetih let preživel v stanovanju nad bordelom in skozi okno opazoval vrvež nizkotnega življenja v Sohu. Dobrih deset let je potreboval, da je ta čudni svet spremenil v umetnost, ob tem pa se je izobraževal kot pevec in tekstopisec. Leta 1989 je dobil svojo prvo harmoniko in kmalu zatem so nastali The Tiger Lillies.
Znani so po svojih nastopih v gledališčih po vsem svetu, kjer združujejo svojo glasbo z elementi gledališča, pantomime in kabareta. Njihov nastop je pravo vizualno in zvočno doživetje, ki občinstvu ponuja edinstveno izkušnjo. Besedila so temačna, bizarna, satirična in groteskna, pogosto pa obravnavajo tudi teme, kot so smrt, spolnost in nasilje.

Vstopnice: mojekarte.si (splet, Petrol, Mol, Pošta...)
Predprodaja: tribuna 25,00€ / parter 30,00€
Na dan koncerta: tribuna 30,00€ / parter 35,00€
https://www.mojekarte.si/.../the.../vstopnice-1182190.html

*Prireditev bo speljana v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.
Dogodek poteka v okviru kulturnega programa PEKART, ki se izvaja kot preplet interdisciplinarnih kulturnih dejavnosti na širšem območju MOM ter zajema podprograme glasbene, uprizoritvene in likovne umetnosti, katerih namen je posredovanje dobrin na različnih kulturno-umetniških področjih in dopolnjevanje programske ponudbe.

Organizator: Društvo IndiJanez
Koprodukcija: Lutkovno gledališče Maribor, Kulturna četrt Minoriti
Sofinancira: Mestna občina Maribor v okviru programa PEKART

Več informacij:

  • Pričetek: 19. julij 2024 ob 20:00
  • Konec: 19. julij 2024
  • Lokacija: Minoriti