Dogodki

Kultura

Neskončni spomin

Neskončni spomin

Nadaljujemo sezono filmskih večerov v izjemni družbi: programska selekcija napoveduje nagrajene, opazne, prodorne, pomembne naslove, ki razpirajo sodobne teme, nove poglede in zastavljajo pomembna vprašanja vsakdanjosti. Vabimo vas, da se nam ob sobotah pridružite v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor.
_
🎥 Režiser Maite Alberdi, 2023, 85 min, Čile, ZDA
Augusto Góngora, veteranski čilski novinar in pomemben kronist Pinochetovih zločinov, ter Paulina Urrutia, igralka, aktivistka in političarka, že več kot dvajset let živita v tesnem in ljubečem razmerju. Augustu so pred osmimi leti diagnosticirali Alzheimerjevo bolezen in od tedaj se par skupaj spopada z neizprosnim in vse hitrejšim upadanjem njegovih telesnih in duševnih moči.
_
"Moj film prikazuje, kaj ostane, ko vse drugo utone v pozabo. Govori o identiteti nekoga, ki se nikoli ne izgubi, ki ima do konca svoj značilni ton, ki nikoli ne pozabi določenih bolečih zgodovinskih dogodkov – in ki ljubi tudi takrat, ko se zdi, da se ne spominja. Telo se spominja; to je film o tistem, kar ostane …"
Maite Alberdi

Več informacij: