Dogodki

Kultura

Mavrični vikend z Dihom in Transakcijo

Mavrični vikend z Dihom in Transakcijo

Mavrični junij je še boljši, ko ga praznujemo v dobri družbi, zato vas vabimo v Kulturni inkubator na mavrični vikend s posebnimi gostjami_i!

V petek, 21. 6., in soboto, 22. 6., bomo v Mariboru gostile_i Društvo DIH in Zavod TransAkcija. V okviru dvodnevnega dogodka pripravljamo bogat program delavnic in drugih aktivnosti, ki jih ne gre zamuditi.

Petkovo popoldne bo razdeljeno na različne postaje, kjer boste udeleženke_ci lahko izbirale_i med delavnicami raziskovanja sebe, umetniškim ustvarjanjem in pogovorno skupino. Sočasno bodo na voljo tudi bralni in igralni kotiček ter infotočka z materiali vseh organizacij. Nato bomo malo glasbeno razpoložene_i, saj ob 17. uri sledi skupni ogled koncerta odličnih Crystal Queer Choir. Tudi po koncertu pa ni treba takoj domov, saj bo petkov večer namenjen prostemu druženju.

Pestro bo tudi v soboto! Drugi dan nas čakata podporna skupina o spolni identiteti v izvedbi TransAkcije in podporna skupina o spolni usmerjenosti, ki jo pripravlja DIH. V nadaljevanju se obetata še aktivistična delavnica in kvir kviz – ali, za ljubitelje besednih iger, kvirz – vse skupaj pa bomo zaključile_i s projekcijo filma LGBT_SLO_1984. Pa brez skrbi, čaka vas tudi kosilo!

Podrobnejši program vikenda se nahaja spodaj. Za udeležbo na sobotnih aktivnostih je potrebna predhodna prijava preko Google obrazca: https://forms.gle/P3ukFSgPZfvf6HZ88

Podrobnejši program vikenda se nahaja na spletni strani MKC Maribor: https://mkc.si/.../21/mavrien-vikend-z-dih-om-in-transakcijo

Lepo vabljene_i!

Več informacij:

  • Pričetek: 21. junij 2024 ob 14:30
  • Konec: 22. junij 2024 ob 20:00
  • Lokacija: Kulturni inkubator