Dogodki

Glasba

Festival Lent 2024: Plavi Orkestar

Festival Lent 2024: Plavi Orkestar

Lentajmo skupaj!

FESTIVAL LENT 2024 - PLAVI ORKESTAR

Prizorišče: Glavni oder, Trg Leona Štuklja, Maribor

Nov začetek, nova uspešna (festivalska) zgodba!

Pisalo se je leto 2018, ko se je od lentovske publike, z enim izmed njihovih zadnjih koncertov v Sloveniji, poslovila ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin bivše skupne države. Plavi Orkestar je s svojimi globalnimi uspešnicami zaznamoval generacije, in ko je skupina kmalu za tem napovedala konec svoje kariere, je to sprožilo pravi mali medijski vihar. Danes sprožamo novega.

S ponosom namreč najavljamo: Plavi Orkestar se vrača na odre! Po dolgoletnih poskusih številnih organizatorjev, da bi po razprodani turneji Everblue, ki je navdušila več kot pol milijona poslušalcev, skupino ponovno pripeljali pred koncertne mikrofone, je to uspelo nam!

»Veselimo se poletne vrnitve na odre. Vedno je vznemirljivo iti v mesta, kjer že dolgo nismo igrali, še posebej na Festival Lent in v Maribor, na katerega imamo lepe spomine in kjer pravzaprav začenjamo svojo »vrnitev v prihodnost«. Saša Lošić - Loša

27. junija bodo nastopili na Glavnem odru, kjer nas bodo razvajali s set listo, polno klasik, kot so Suada, Od rodjendana do rodjendana, Bolje biti pijan nego star, Kaja, Sava tiho teče ali Zelene su bile oči te.

Nakup vstopnic

Več informacij: