Državna volilna komisija (DVK) je razpisala drugi krog županskih volitev v 47 občinah.

Fotografija je simbolična

Državna volilna komisija (DVK) je sprejela odločitev o razpisu drugega kroga županskih volitev v 47 občinah, kjer nihče od kandidatov v nedeljo ni prejel večine glasov volivk in volivcev. Za drugi krog županskih volitev, ki bo 4. decembra, je DVK danes sprejela tudi rokovnih volilnih opravil.

Tudi v Mariboru se bližajo drugi krog, v katerem se bosta pomerila Saša Arsenovič in Franc Kangler. Kot so za nas pojasnili na Občinski volilni komisiji, je vrstni red na glasovnicah že določen. Glede na število prejetih glasov, ki sta ga prejela kandidata v provem krogu, bo ob številki ena zapisan Arsenovič, Kangler pa ob številki dve.

Kot so še sporočili z DVK, bodo v drugem krogu volivke in volivci županjo oz. župana izbirali v občinah Bled, Brda, Brežice, Celje, Cerkno, Destrnik, Divača, Dolenjske Toplice, Dornava, Dravograd, Gorišnica, Gornja Radgona, Ig, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kanal ob Soči, Komenda, Kostanjevica na Krki, Kostel, Kranj, Kranjska Gora, Krško, Laško, Lendava, Logatec, Maribor, Mengeš, Mežica, Mokronog-Trebelno, Moravče, Murska Sobota, Nova Gorica, Piran, Puconci, Rogašovci, Sežana, Središče ob Dravi, Sveti Jurij ob Ščavnici, Tolmin, Trebnje, Velike Lašče, Veržej, Škofljica, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji in Žiri, poroča STA.

DVK je na dopisni seji sprejela tudi sklepe o imenovanju volilnih odborov na 30 diplomatsko-konzularnih predstavništvih Slovenije v tujini za izvedbo glasovanja na treh zakonodajnih referendumih, ki bodo to nedeljo.