Predčasno lahko oddate svoj glas le še do 19. ure.

Predčasno glasovanje na referendumih o Zakonu o vladi, Zakonu o Radioteleviziji Slovenija in Zakonu o dolgotrajni oskrbi je možno le še danes med 7. in 19. uro. Za predčasno glasovanje je odprtih 95 volišč po vsej državi, večinoma na sedežih posameznih upravnih enot.

Predčasnih volitev se je udeležil tudi aktualni mariborski župan Saša Arsenovič, ki je svoj glas oddal na predčasnem volišču na Grajski ulici. Aktualni župan je dejal, da se je na referendumih odločil glasovati tri krat ZA, saj “verjame, da bo vlada bolje organizirana, da bo dolgotrajna oskrba dostopna vsem in ker si želi, da bi javna televizija bila javna za vse in ne bi služila katerikoli politični opciji.” Prav tako je pozval vse volivke in volivce naj se udeležijo volitev, ki niso le naša pravica, ampak tudi dolžnost.

Podatki o predčasnem glasovanju

Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je drugi dan predčasnega glasovanja o treh zakonodajnih referendumih udeležilo 28.016 volivk in volivcev oziroma 1,65 odstotka vseh volilnih upravičencev. Predvčerajšnjem, prvi dan predčasnega glasovanja, je glasovalo 15.202 volivcev oziroma 0,9 odstotkov. Prvi in drugi dan skupaj je predčasno glasovalo 43.218 volivcev oziroma 2,55 odstotka volilnih upravičencev, je sporočila Državna volilna komisija.