Ne le da je David Klobasa dobil visoko podporo pri županski kandidaturi, izjemno uspešna je tudi njegova lista za občinski svet.

Občino Sveta Trojica v Slovenskih goricah bo tudi naslednja štiri leta vodil David Klobasa, ki so ga občani podprli skoraj 85-odstotno, in to ob 69-odstotni volilni udeležbi. Še bolj fascinanten pa je rezultat volitev v občinski svet. Sveta Trojica je namreč ena od treh občin, poleg Svetega Andraža v Slovenskih goricah in Razkrižja, v katerih vsa svetniška mesta zasedajo kandidati županove oziroma županjine liste. Konkretno v trojiški občini je bilo vseh 11 kandidatov za občinski svet na županovi listi tudi izvoljenih, kar pomeni, da zasedajo vsa svetniška mesta v občini.

“Z visoko podporo sem seveda zadovoljen, čakamo pa še glasovnice po pošti. Mislim, da smo občane prepričali z našim delom, ljudje ne nasedajo obljubam, ampak dejanskim rezultatom. Laž ima vedno kratke noge. Menim tudi, da je vseh mojih enajst svetniških kandidatov, ki sem jih zelo precizno izbiral, ugotovilo, da bo šlo za novo politiko kulture dialoga. To so ljudje, ki bodo živeli za svoja naselja. Vključili smo jih s tem, kar so že pokazali, predvsem pa zaradi tega, ker so bliže ljudem, kar je ključno,” je povedal Klobasa. Glede visoke volilne udeležbe je dodal: “Ponosen sem na Trojičane, ker so, tako kot že leta 2018, odločno šli na volitve. Takšne zmage so najpomembnejše. Je pa veliko takih, ki niso glasovali, ker so sklepali, da bom tako ali zmagal.”

Klobasa je s svojo ekipo in s Tanjo Žagar rezultate pričakal v samostanki kleti v Sveti Trojici, kjer je veselo vzdušje trajalo do zgodnjih jutranjih ur.