Mariborčani so tekmo odlično začeli ter v prvem polčasu pokazali več kot gosti. Dobro igro so kronali v 33′ ko je Milec z odlično podajo zaposlil kapetana Tavaresa ta pa je s silovitim strelom zadel za 1:0. V drugem polčasu so gostje takoj pristisnili. Handanović je najprej uspel ubraniti nekaj strelov vendar je bil pritisk na koncu prevelik. Gameiro je v 47′ po dveh neuspelih poskusih v tretje zadel za izenačenje na 1:1. Gostje so nato pokazali povsem drug obraz in zaigrali veliko bol napadalno. Velik pritisk pa ponovno v 72′. Rakitić ponovno podajalec za drugi zadetek gostov. Za 2:1 je bil uspešen Fazio. V 75′  pa pozdrav navijačev Vršiču, ki je prvič vstopil na igrišče v vijoličnem. In najboljši možni začetek. Vršič se še ni dobro ogrel, ko je v 81′  prejel podajo Tavaresa. Vršič se je odločil za samostojno akcijo, ki jo je zaključil s strelom od daleč. Ob bučnem aplavzu iz tribun izenačenje na 2:2.  Vijoličasti so tako zgodovinsko tekmo končali z velikim remijem proti Sevilli.
Povratna tekma oziroma drugi polčas bodo vijoliačsti odigrali prihodnji četrtek na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana v Sevilli.
Zlatko Zahovič

Kapetan Marcos Tavares: »Prvi polčas je bil res dober. Tudi končen izid je odličen. Nič še ni odločeno, želimo si napredovati. Opozarjali so nas, da so gostje nevarni iz prekinitev. To se je zgodilo danes. Vse kar nas ej opozarjal trener se ej izkazalo za resnično. Na koncu sem vesel, da nismo izgubili, ter da smo uspeli izenačiti. Igrali smo res dobro prvo tekmo v letošnji sezoni. Verjamem, da bo druga tekma še boljša. Vzdušje na stadionu je bilo resizvrstno. Hvala navijačem«.

Igralec Dare Vršič: »Prvi polčas je bil res idealen. Na kar mislim, da smo drugi polčas začeli slabše, koncentracija je malo popustila. Začeli smo preveč ležerno, kar je Sevilla s pridom izkoristila. Verjamem, da sem svojo prvo priložnost dobro izkoristil. Zadetek je bil res lep, žoga je letela točno tam kot je morala. Že več dni sem sicer razmišljal o tej tekmi, bil sem akr nekoliko nervozen. Na koncu je izpadlo sanjsko. Na povratni tekmi bomo dali vse od sebe. Verjamem, da lahko napredujemo«.
Ivan Raketić