Derbi je res pred vrati, danes je namreč završalo med navijači Olimpije, češ, da jim je NK Maribor namenil premalo vstopnic. Pa jim jih je res?

“Iz vodstva navijaške skupine Green Dragons sporočamo, da smo za prihajajoči derbi v Ljudskem vrtu prejeli le 400 kart za gostujoče navijače. Navijaška skupina je v preteklosti s strani NK Maribor vedno prejela več kot 600 kart za svoje člane in nečlane in v vodstvu smo zgroženi, da se nam to dogaja ravno pred najbolj pomembno tekmo v zadnjih nekaj letih. Kart bo premalo za vse. Prijave za avtobuse so odprte do četrtka zvečer, oziroma do razprodaje mest. Prijavite se lahko v Baru Krt in v NK Olimpija shopu v Mercator Šiška. Ob prijavi plačate 8 eur, nečlani na zboru doplačate 2 eur. V kolikor bodo ostale karte za lastni prevoz, bodo le-te na voljo le in izključno pred Ljudskim Vrtom na dan tekme. Rezervacij ni,” so na družbenem omrežju sporočili najzvestejši navijači ljubljanske Olimpije.

Jezni na napačno vodstvo

NK Maribor pa jim odgovarja: “Ni potrebe po vznemirjanju strasti v pričakovanju derbija, po odzivu v njihovem zapisu navijaški skupini gostujočega kluba sporočamo, da so jezni na napačno vodstvo. Za gostujoče navijače smo v Ljudskem vrtu namenili 700 vstopnic (400 na severni in 300 na zahodni tribuni), kar je izraženo v odstotkih glede na kapaciteto stadionov več kot jih našim navijačem omogoči vodstvo ljubljanskega kluba v Stožicah. Podatek o zadnjem derbiju (31.3.) v Ljubljani: obveščeni smo bili, da bo na voljo 400 vstopnic v sektorju za organizirane gostujoče navijače. Zato ni razloga za neprimerne obtožbe, kajti pravilo o takšnih omejitvah je veljalo tudi ob prejšnjih vijol’čnih gostovanjih, čeprav smo pred vsako tekmo zaprosili vodstvo domačega kluba za večje število vstopnic. Nazadnje smo jih po dodatnih prošnjah za spomladanski derbi dobili še 50 in tako prišli do številke 450. Ali je 450 v Stožicah enakovredno 400 vstopnicam v Ljudskem vrtu, pa naj vsak presodi sam…”