Po derbiju polnem preobratov in na koncu bolečem porazu Maribora proti Olimpiji v soboto, že jutri nogometaše čaka nov obračun. NK Maribor tokrat gostuje v Celju. Mislim sta pred tekmo z novinarji delila Aleksander Rajčević in trener Darko Milanič. Obrambni igralec je dejal, a na prvi pogled sicer deluje, da njih čakata lažji tekmi kot Olimpijo, a da v resnici ni tako. “Že v štartu sem rekel, da mislim, da imamo mi ežji razpored. Imamo Celje v gosteh, kar vemo, da je težko gostovanje, pa doma Gorico, ki je tudi neugoden nasprotnik. Oni imajo pa Krško doma, ki se jim ne gre za nič in mislim da je lažja tekma. V zadnjem krogu pa Domžale, ki jaz mislim da jim bo sigurno težko gostovanje. Mislim da imamo mi težje razporede, a vseeno njim tudi ne bo lahko.”

Trener želi čutiti pozitivno energijo

Rajčević je dejal tudi, da so bili fantje po tekmi zelo poklapani, da so nekateri še zdaj. Milanič je na to odvrnil: “Rekel sem, da ne želim nobenega videti poklapanega in zdaj bom Rajčeta povlekel za ušesa, da to sploh razlaga. To je definitivno, da športnik, ki ima priložnost, in mi jo imamo, o tem da je poklapan ne razmišlja. Želim prenesti to energijo, ki jo čutim na moštvo. In zdaj jih bom stresel iz hlač. Ne želim videt, da kdorkoli razmišlja o tem, da mi možnosti več nimamo!”

Verjamejo v preobrat

“Priprava na naslednjo tekmo je po takšnem derbiju seveda specifična, kar je povsem logično. Vendar danes pred tekmo ni popolnoma nobenega razloga, da ne bi verjeli in upali. Ne želim nobenega od fantov slišati, da ne verjame v to, da smo sposobni tekmo zmagati. Definitivno pa bo potrebno razmišljati le o tekmi s Celjem, saj bo sama po sebi zelo težka. Nasprotnik je specifičen, takšnega kot je Celje v ligi ni, zaradi tega se moramo odlično pripraviti, najti način in energijo, ki enostavno mora biti. Gremo v maksimalno borbo, tekmo gremo zmagat. Imamo veliko željo in sposobnosti. Verjamemo v to, da lahko naredimo preobrat,” še optimistično nadaljuje Milanič.

Tekme Olimpije ne bo spremljal

Zadnja dva prvenstvena kroga vsi tekmeci igraj ob istem času. A Milani med tekmo en bo spremljal rezultata Olimpije: “Zvezo bom imel samo s fanti na igrišču. Ne zanima me, kdaj delajo drugi. Imamo dovolj zahtevno nalogo. Celje je kvalitetna ekipa, če jih želimo premagati, bomo morali biti odlični. Ne zanima me kaj se dogaja na drugih tekmah. Mi moramo svoje delo opraviti. Verjetno bom rezultat zvedel vmes med tekmo, saj nisem gluh ali slep. Bom slišal kako reagira publika, vendar me definitivno zanima izključno to, kaj bojo moji fantje delali na igrišču.” Milanič je tudi povedal, da če bodo sami zmagali v Celju bo to dodatno breme za Olimpijo in bodo v zadnjem krogu še pod dodatnim pritiskom.