NK Maribor je v popoldanskih urah na klubski spletni strani predstavil novo okrepitev. Vrača se Dejan Mezga. V zadnjih dveh sezonah je bil Hrvat s slovenskim potnim listom član splitskega Hajduka in Apollona iz Limassola, za novo zgodbo v vijoličastem pa si je izbral številko 88.
31-letnik je bil član NK Maribora med letoma 2007 do 2014, za klub pa je odigral 235 tekem in v statistiko vpisal 61 golov.
Mezga je sicer leta 2009 od navijačev prejel tudi prestižni naziv “vijol’čni bojevnik” , to je nagrada oz. priznanje, ki je namenjeno najbolj srčnim nogometašem v vijoličastem dresu.
Mezga vesel vrnitve domov
Ob vrnitvi v okolje, kjer se je med kariero najbolj prijetno počutil, je 31-letni nogometaš iz Brezja pri Čakovcu za klubsko spletno stran nkmaribor.com, dejal:  »Končno doma, to mi je zdaj najpomembnejše. Upam, da bomo nadaljevali, kjer smo ostali, ko sem odhajal. Z naslovi in vsemi uspehi. Tukaj sem se vedno prijetno počutil, tega ne morem skriti. Ves čas sem ostal povezan s klubom, ogledal sem si vse prenose, ki niso bili v terminih mojih tekem ali treningov. Ekipo dobro poznam, veseli me, da bodo nekateri igralci iz prejšnjega obdobja spet moji soigralci. Prav tako sem vesel, da bom znova delal s trenerjem, s katerim sem že uspešno sodeloval. Poznam vse zahteve, filozofijo igre in verjamem, da se bom hitro prilagodil. Imel sem kratek premor po koncu sodelovanja z Apollonom, a sem vmes vadil samostojno in menim, da bom pripravljen pomagati ekipi.«
Podpisal enoletno pogodbo
»Z veseljem vračamo zelo izkušenega igralca, ki je po odhodu iz Ljudskega vrta igral na Hrvaškem in na Cipru. Dejan je del svetle preteklosti kluba in pričakujemo tudi svetlo prihodnost. Podpisali smo enoletno pogodbo, ekipi pa se bo priključil takoj,« pa je za nkmaribor.com pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.