Danes se bodo v Mariboru pomerili FutureNet Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel, kjer prvi lovijo prvo zmago in andaljevanje finalne serije ter slednji tretjo zmago v finalu in še tretji naslov državnega prvaka. Tekma bo predvajana tudi na programu Sportklub 1 ob 20.15 uri.

Maribor s preveč protinapadi

Domačini na tekmovalni parket proti Dobovcu odhajajo z dvema aprilskima porazoma, ko so obakrat izgubili s 4:2. Mariborčani tokrat ponovno stavijo na svoje hitre protinapade, ki so jih precej prikazali že v minulih dveh tekmah. Pri čemer trener Kujtim Morina meni, da bi lahko celo govorili o preveč protinapadih. A nekdanji igralec Maribora Mile Simeunovič sliko vidi drugače. “To se zgodi. Kujtim je trener, ki zahteva posest žoge. Če imaš posest, potem konstantno napadaš. Ker napadaš in imaš posest, se zgodi, da izgubiš žogo. Iz tega tekmec razvije protinapad. Mariborčani igrajo preprosto, veliko stavijo na svojo hitrost, ki je šibka točka Dobovca.” 

Nekdanjega igralca ter zdajšnjega trenerja Silika Mkeršmanc, Simeunoviča pa ne preseneča niti vodstvo Dobovca, ki so si ga po njegovih besedah popolnoma zaslužili. “Razlika se dela že ob dejstvu, da ima Dobovec 7-8 reprezentantov, od tega šest nosilcev izbrane vrste. Tu nastaja ključna razlika! Poleg tega so igralci Dobovca vajeni osvajati naslove, v vrstah Maribora to znajo Tomislav Horvat, Matej Fideršek, Uroš Kroflič in Jaka Sovdat.” 

Ima Maribor možnosti?

Kljub vsemu pa ima Maribor še vedno velike možnosti, saj so že na prvi tekmi v aprilu odlično igrali, sicer vse do izključitve Mateja Fiderška. Na NZS so zapisali celo, da je imel Maribor takrat od igre morda celo več od nasprotnika.

A sedaj ima Maribor nekoliko prednosti, saj bodo igrali na domačem terenu. A Simeunovič opozarja, da če bo Tomislav Horvat igral na isto karto kot poprej, bodo izgubili. “A glede na to, da velja za enega najboljših taktikov trenerjev, ki zna voditi in brati tekmo, pričakujem, da je nekaj pripravil!”  

„Takole bom rekel: ko Dobovec nabere dva gola prednosti, je velika verjetnost, da bo tekmo odločil sebi v prid. Če povede Maribor z dvema goloma razlike, pa je več možnosti, da jih Dobovec ujame. Je pa zanimiv moment tudi to: vsi se sprašujemo, ali zna Dobovec izgubljati in kako bo reagiral, ko bo izgubljal. Letos je domači ligi izgubil eno tekmo. Ko je bil v minusu, se ni znašel. Moram reči, da me ni prepričala še igra Dobovca z igralcem vratarjem v polju. Priznati pa je treba, da te igre z vratarjem niti potrebovali niso,” še pojasni Simeunovič.