Po zmagi v petek je v manj kot 24 urah Avstrijka Nicole Schmidhofer (1:47,68) osvojila še drugi smuk v Lake Louisu ter je tako ponovila dosežek Štuhčeve izpred dveh let, ko je slovenska smukačica prav tako osvojila oba smuka na tem prizorišču v kanadskem Skalnem gorovju.

Pripetila se je napaka

Na prizorišču, kjer je predlani dvakrat zmagala, se je Štajerka kot prva na startu odločno pognala v lov za novo vrhunsko uvrstitev. V zgornjem delu je bila zelo hitra, a se ji je v nadaljevanju pripetila napaka, ko je zašla iz idealne linije ter izgubila dragoceni čas za stopničke.

Njen čas v cilju 1:49,28 je pomenil, da je bila za 21 stotink počasnejša kot v petek, ko je osvojila šesto mesto. Za 19 stotink pa je bila počasnejša tudi od zadnjega treninga, kar pomeni, da ni bila več v konkurenci za najvišja mesta.

“Pristop danes že bolj tekmovalen”

“Tistega dela nisem videl, ker sem bil nad njim, sem se pa slišal z Ilko. Tako kot smo vsi, je človek. Napaka se zgodi. Kot ste opazili, je dobro odsmučala in imela večjo hitrost, prepozno je zamenjala in odneslo jo je iz želene smeri. Za tem se je morala malo ustaviti in na novo narediti tempo, a tam je šlo kar ogromno časa. To je človeška napaka. Je pa pozitivno to, da je bil pristop danes že bolj tekmovalen, tudi bolj sproščen, tako da mislim, da je na pravi poti, da bo na naslednji tekmi, če bo brez napak, rezultat kot si ga želimo. Čeprav tudi temu 14. mestu ni za gledati v zobe. Zdaj se zamenja disciplina. Superveleslalom je mogoče mala neznanka za vse, kakšno je stanje tam. Zaradi večje sproščenosti, ker je že dvakrat tekmovala, bo pristop bolj enostaven in sproščen. Če bo odsmučala, se nadejamo dobrega rezultata tudi tam,” je dejal trener Štuhčeve Koštomaj.

Dosežek na uvodnem smuku vsekakor predstavlja dobro popotnico za nadaljevanje, ko je najhitrejša Slovenka dobila potrditev, da po 621 dnevih odsotnosti iz tekmovalne karavane svetovnega pokala še vedno drži stik s konkurenco.

STA