Nogometaši Gorice so v ponedeljek izvedeli ime nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij za ligo Evropa. Žreb v Nyonu jim je namenil armenski Širak, ki je gotovo premagljiv,očitno pa bo Goričanom pomagal tudi obetavni branilec, ki je v pretekli sezoni igral za moško NK Maribor B.

Medtem priprave minevajo po predvidenem programu. Trener Miran Srebrnič pa je na treningih pozdravil tudi dva nova obraza, poroča Ekipa24.si Prvi je Klemen Nemanić iz Doba, drugi pa Žiga Lipušček, s katerim naj bi bili vodilni možje kluba po informacijah športnega časnika tik pred sklenitvijo sodelovanja.

Spomnimo …

20-letni branilec, Žiga Lipušček, ki je član mlajših selekcij vijoličastih in B-ekipe, je bil preteklo leto 2. avgusta udeležen v tragični prometni nesreči, v kateri sta izgubila življenje njegova soigralca. Na Tržaški cesti v Maribora, sta življenje izgubila Damjan Marjanović in Zoran Brljak, Ljubo Moravac pa je bil hudo poškodovan, zdravniku, so mu morali amputirati roko.

Žiga Lipušček je imel ogromno srečo v nesreči in čudežno ni utrpel hujših poškodb, a je po tragediji potreboval nekaj časa, da se spet postavi na noge, zbere misli in nadaljuje z igranjem nogometa. Vrnil se je v B moštvo NK Maribora, v kateri je končal prejšnjo sezono, po razpustitvi le-te, pa je zdaj očitno našel novo postajo, ki bo v Gorici.