Vijoličasti nogometaši na svojih dresih nosijo ime omenjene zavarovalnice, ki je preteklo leto sklenila s 25 milijoni evrov dobička. Dogajanje v mariborskem prvoligašu je zato pomembna tema tudi za to zavarovalnico.

Nenazadnje smo sponzorji in sem tudi član upravnega odbora. Vsi se zavedamo pomena in vloge Zlatka Zahoviča, a smo hkrati tudi prepričani, da so nekateri ukrepi potrebni, nujni. Idealno bi bilo, da bi lahko takšne neljube incidente preprečili, žal pa to ni več mogoče,” je poudaril Kastelic.

Na prvem mestu mora biti razvoj kluba

Na prvo mesto moramo postaviti razvoj kluba. Zato se mi zdi zelo pomembno, da se vodstvo čim prej sestane z Zlatkom. To je za klub, predvsem pa igralce in javnost zelo pomembno. Osebno sem prepričan, da je bil suspenz edina možna poteza. In ob tem mi je iskreno žal, da se je vse to zgodilo. Ne smemo pa pozabiti, da je NK Maribor vsako krizo, tudi resno, premagal in se po vsaki še bolj utrdil. Postal močnejši. Upam in verjamem, da bo tudi tokrat tako,” je Kastelic prepričan, da bo Maribor znova našel šampionsko formo.

“Strasti se bodo kamlu pomirile”

Kastelic se je strinjal z oceno, da se vzdušje pregreva: “Se. Ampak strasti se bodo kmalu pomirile. To je še posebno pomembno za klub. Še vedno sem trdno prepričan, da je NK Maribor daleč najboljši klub v Sloveniji. Z daleč najboljšo ekipo, trenerjem, ljudmi, ki so neverjetno požrtvovalni in delajo s srcem. Tudi na navijače smo zelo ponosni. Je pa res, da v življenju ne gre vedno samo navzgor, gre tudi navzdol. Verjamem, da so spremembe gonilo razvoja, da nas potisnejo naprej in da bo tudi po tej krizi šlo na bolje.

Se pa predsednik uprave Zavarovalnice Sava ne strinja s tistimi, ki pravijo, da ni kluba brez Zlatka Zahoviča: “Kaj pa bi bilo, če bi Zlatko zbolel? Karikiram. Klub bi tudi v takšnih okoliščinah moral delovati, preživeti. Večkrat sem že poudaril – na prvem mestu je vedno klub. Ne direktor, ne predsednik, ne igralci, ne trener. Ne, kakor v tem primeru, športni direktor. Nihče ne more biti pomembnejši od kluba. Ne sme biti. Zgodijo se primeri, kot je ta, o katerem govorimo, in z njimi se je treba soočiti, jih uspešno odpraviti. Klub je to doslej znal in tudi sedaj bo. Seveda bi bilo idealno, če bi lahko zavrteli čas nazaj, za leto, dve, ko smo bili vsi zadovoljni in je šlo samo navzgor. Kot gospodarstvenik pa lahko povem, da so v podjetjih, pa nenazadnje tudi v državah ali politikah, vzponi in padci. Poznavajoč klub pa vem, da bo ta po tej krizi modrejši, izkušenejši in močnejši.

Zahoviću šestmesečni suspenz v vseh z nogometom povezanih dejavnostih

Nogometna zveza Slovenije je Zahoviču izrekla šestmesečno prepoved sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na vseh uradnih tekmah. Vzrok za kazen je nešportno in neetično obnašanje Zahoviča na novinarski konferenci po tekmi Maribora in Krškega 17. marca, potem ko je že Upravni odbor NK Maribor po incidentu športnega direktorja do nadaljnjega suspendiral.

Mariborčani so po petih krogih po zimskem premoru na drugem mestu prvenstvene lestvice. Za vodilno Olimpijo zaostajajo deset točk.