Mariborčanka je z zmago v drugem krogu grad slama prišla do najboljšega rezultata v karieri v Angliji, saj se ji do zdaj ni uspelo prebiti v tretji krog Wimbledona. Do sedaj se je v drugi krog Wimbledona uvrstila v letih 2011 in 2014, letos pa bo tako prvič zaigrala v šestnajstini finala.

Do zdaj sta igrali le enkrat

Polona Hercog se bo v tretjem krogu na sveti travi pomerila z rusko teniško igralko Svetlano Kuznecovo, ki je 7. nosilka na turnirju v Londonu. Njun edini dvoboj do zdaj je dobila slednja s 6:3, 6:2 na trdi podlagi v Washingtonu, D.C. leta 2014.

“Mislim, da je preboj v tretji krog Wimbledona velik uspeh po vseh stvareh, ki so se mi dogajale, po vseh poškodbah in operaciji. Tudi prebiti se na grand slam skozi kvalifikacije je zelo zahtevno. Tako, da sem s tem rezultatom zelo zadovoljna in ponosna na sebe. Ampak stvari, ki sem jih dosegla so za mano, sedaj je treba iti naprej,” je dejala simpatična 26-letnica.

Pozitivna evforija

“Trenutno sem zelo motivirana. Tisti čas, ko nisem mogla trenirati, mi je dal misliti, kako bi bilo, če tenisa več ne bi mogla igrati in vsekakor, ti te stvari dajo ponovni zagon. Utrujenost do neke mere je prisotna, to je nekaj normalnega. Mislim, da so tudi ostale igralke utrujene, saj je igranje na travi fizično zelo zahtevno. Pri meni je bolj prisotna ta pozitivna evforija z rezultati, zadovoljstvo na terenu, tako da se potem te stvari izničijo,” še dodaja Polona Hercog.

“V naslednjem krogu me čaka zelo izkušena igralka, Svetlana Kuznetsova. Najin edini dvoboj je dobila ona, ampak sedaj je situacija drugačna. Igra se na grand slamu, na travi. Za mano je veliko tekem, mislim, da se lahko tukaj marsikaj zgodi. Jaz grem v tekmo z veseljem, z zagnanostjo, seveda bom grizla za vsako točko. Upam, da bom lahko prikazala svojo najboljšo igro,” optimistično v naslednji krog, ki ga bo odigrala jutri, 8. julija, zre Mariborčanka.