Šport

Nogometna zveza Slovenije o Zahovičevem vedenju

Uredništvo , 18.03.18 ob 17:30

Na včerajšnje dogajanje na novinarski konferenci po tekmi NK Maribor – Krško, so se odzvali tudi v Nogometni zvezi Slovenije.

Na včerajšnje dogajanje na novinarski konferenci po tekmi NK Maribor – Krško, so se odzvali tudi v Nogometni zvezi Slovenije. Na svoji spletni strani so zapisali: “Jedro delovanja osrednje slovenske nogometne organizacije ne sodi le izključna skrb za razvoj in širjenje nogometa v Sloveniji. NZS se skozi svoj vpliv in doseg zaveda sporočil in zgledov, ki jih s svojim delovanjem prenaša v širše družbeno okolje, zato podobno držo pričakuje tudi od ostalih nogometnih deležnikov.”

V luči tega in v povezavi z nedavnimi dogodki želijo v NZS poudariti, da je vsakršno delovanje, ki pomeni kršitev zapisanih pravil nedopustno, zato organizacija pri svojem delovanju in odločanju sledi pravilom in predpisom, ki so sprejeti in veljajo v našem okolju. Organi NZS delujejo neodvisno in strokovno, vodstvo NZS pa zaupa njihovim odločitvam, tako v licenčnih kot tudi v postopkih povezanih s tekmovanji pod okriljem NZS.

Poziv k medosebnemu spoštovanju 

Prav tako pa želijo v Nogometni zvezi Sloveniji poudariti, da je ne le v nogometnem svetu, ampak tudi širše, nedopustna vsakršna nepremišljena ali namerna reakcija, ki pomeni žalitev dostojanstva posameznikov in družbe, zato pozivajo k medosebnemu spoštovanju vseh akterjev nogometne igre od igralcev, sodnikov, trenerjev, klubskih funkcionarjev, novinarjev, navijačev, kot tudi širše: “Le z upoštevanjem pravil in uveljavljenih moralnih ter etičnih norm bomo skupaj z vsemi svojimi deležniki uspešno dosegali tisto, kar je cilj družbe in nogometa.”