Danes je slovenski selektor sporočil seznam nogometašev na katere bo računal na junijski prijateljski tekmi v Podgorici proti Črni gori. Med njimi tudi nogometaši iz NK Maribor. Prvi vpoklic sta si prislužila kar dva nogometaša iz NK Maribora, in sicer Amir Dervišević in Luka Zahović. Od Mariborčanov pa je na seznamu tudi Martin Milec.

Prvi vpoklic med člansko reprezentanco

Z današnjim dne si je tako sin športnega direktorja NK Maribora, Luka Zahovič, ki letošnjo pomlad blesti v dres mariborskega prvoligaša, prislužil prvi vpoklic v člansko slovensko nogometno reprezentanco. Vrhunec svoje kariere pa trenutno doživlja tudi Amir Dervišević, ki je po ne sigurni preteklosti v NK Mariboru ponovno v prvem planu trenerja Milaniča, prislužil pa si je tudi vpoklic selektorja reprezentance Slovenije.

Tomaž Kavčič, selektor Slovenije: “Novinci so si zaslužili vpoklic. Zahoviča spremljam že dolgo časa. Poznam njegove kvalitete, vem tudi kaj mu manjka. Z njegovim imenom se ne obremenjujem in ne želim, da se zaradi tega vrši dodaten pritisk na fanta.”

Reprezentančno pot končal Birsa

Martin Milec pa je slovenski reprezentanci pomagal že na prejšnjem zboru in ne preseneča, da ga je Kavčič vnovič povabil v slovensko reprezentanco, saj na prvoligaških zelenicah kaže odlične predstave. Na seznamu sta tudi dva Mariborčana, ki igrata v tujini, in sicer, vratar Vid Belec in Rene Krhin. Ob številnih manjkajočih standardnih članih na seznamu ni Valterja Birse, ki je končal reprezentančno pot. Celoten seznam pa si lahko ogledate spodaj.