Serija gostovanj se je zaključila z novo zmago, na nekoliko težji način, a je Dervišević kljub igralcu manj potrdil premoč v Kidričevem.

Za fanti je tekma z drugačnimi razmerami

Izključitev Handanovića, 4. rumeni karton Vilerja, poškodba Mlakarja, vse to so zadeve, ki niso prijetne. Ne bodo nam pokvarile tega doživetja zelo pomembnih treh točk, vendar nam zagotovo za naslednjo tekmo povzročajo nekaj težav,” je povedal strateg vijoličastih Darko Milanič.

Cilj je dosežen, a je znova do izraza prišla tudi specifika dvobojev z Aluminijem. “Za nami je izredno težka tekma. Fantje so se morali odzvati na drugačne razmere, z višjo temperaturo in igriščem, ki ni omogočalo hitrega pretoka žoge. Imeli smo prevelike razdalje, v večjem delu igrali, kot so hoteli tekmeci. Z iskanjem poti do gola skozi podaje, a je to bilo nemogoče, saj nam je igrišče ustavljalo žogo. Imeli smo slabe sprejeme, nasprotnik pa se je zaradi te počasnosti igrišča uspel postaviti in braniti. Želeli smo igrati več v globino, več s preskokom. Ko smo to naredili, smo bili zelo nevarni, a se je čakanje na uspešen razplet tokrat zavleklo.

Četrta zaporedna zmaga, tretjič brez dobljenega zadetka

To je osnova, da si lahko uspešen. Ob tem, da zadevaš in si ustvarjaš priložnosti. Imeli smo lepi priložnosti v 1. polčasu, nismo zadeli in tekma je šla v drugo smer kot v Kranju ali Novi Gorici. Vendar nam je zadetek Mlakarja vse skupaj olajšal in omogočil, da uspešno pripeljemo tekmo do konca. Čeprav smo imeli igralca manj, nasprotnik ni več našel poti do naših vrat,” je še povedal Milanič ter dodal, da je prvega strelca gola v tekmi zamenjal zaradi bolečin v gležnju ter da je Mlakar menjavo zahteval sam. “Upam, da se težave ne bodo zavlekle tako dolgo kot po tisti prejšnji tekmi proti Aluminiju, vendar Janov gleženj po tekmi res ni izgledal lepo.