Mariborčani razočarani nad razpletom prvenstva.

Nogometaši Maribora so bili vse do zadnjih trenutkov zadnjega kroga v igri za nov, že 15., naslov v Prvi ligi Telekom Slovenije. A v končnici tekme proti Gorici so izvedeli za izenačujoči zadetek Olimpije v Domžalah, kar je pomenilo žalost v Ljudskem vrtu in veselje v Ljubljani.

“Kar se tiče današnje tekme, smo zmagali povsem zasluženo. Od samega začetka naprej smo bili mi tisti, ki smo naredili več za zmago. Pri 2:0 smo malo popustili, bili z mislimi drugje, izgubili nit in posest, nasprotnik je prihajal bolj hrabro do naših vrat. Opravili smo vse, kar smo se dogovorili, naloga ni bila lahka, nasprotnik nam je s svojo postavitvijo onemogočil igro, ni nam dal prostora, bil je zelo gost in ni bilo veliko možnosti,” je uvodoma po tekmi, ki jo je Maribor proti Gorici dobil z 2:0, povedal trener Maribora Darko Milanič.

Navijači so jih nagradili z aplavzom

Ta je priznal, da so v drugem delu misli že begale v Domžale. “V drugem polčasu smo bili več ali manj z mislimi drugje. Ob golu Domžal sem vse skupaj doživljal kot vsak privrženec Maribora, ko so Domžale vodile, se je to dogajalo pri meni, kar se je dogajalo pri njih, ko pa so se slišale besede s tribun, ki niso bile besede zadovoljstva, pa sem razumel, kaj se dogaja. Počutil sem se zelo podobno kot naši navijači,” je dejal mariborski strateg, ki pa so ga tako kot igralce kljub izgubljeni bitki za naslov navijači nagradili z aplavzom.

“Kar so nam pokazali po koncu tekme, ko je bilo moštvo nagrajeno z aplavzom, to pove veliko o navijačih. Videl sem tudi nekaj ljudi, ki so bili žalostni, da nam ni uspelo. Glede končne ocene je zdaj težko usmeriti misli, razočarani smo, žalostni, da nismo prvaki, osvojili smo sedem točk več kot lani. Bili smo že odpisani, imeli fantastičen preobrat, vedeli smo, da moramo imeti potrpljenje, prigarali smo si to s kakovostjo in trdim delom,” je pojasnil Milanič.

Naslednje priprave že načrtovane

Maribor je vseeno ponosen na sezono. “V tej sezoni in tudi jeseni smo bili zelo ponosni, da smo igrali v ligi prvakov, to so sanje, ki so sicer zelo težko dosegljive, danes pa, ker nismo prvaki, smo zelo razočarani,” je še povedal Milanič in dodal, da so naslednje priprave že načrtovane: “Zberemo se 7. junija, do takrat pa počitek. Sezona je bila izredno psihološko težka, oddelali, odgarali smo jo, tisti, ki jih čakajo reprezentančni nastopi, bodo imeli nekaj več prosto, a vem, da bodo sami želeli hitro nazaj.”