Šport

Mariborčani ostajajo neporaženi že 14 prvenstvenih tekem

Uredništvo , 03.12.16 ob 22:04

V Ljudskem vrtu se je danes odvila še zadnja tekma v letošnjem letu na domačih tleh.

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog
Ljudski vrt

NK Maribor – Rudar Velenje 1:0 (0:0)
81. L. Zahović

NK MARIBOR: Handanović, Šme, Rajčević, Šuler, Janža, Kabha, Pihler (65′ Vrhovec), Sallalich, Vršič, Zahović, Tavares. Klop: Obradović, Mertelj, Viler, Vrhovec, Ogrinec, Hotić, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

RUDAR VELENJE: Radan, Iharoš, Billong, Kašnik, Mužek, Bolha, Trifković, Babić, Vručina, Mary, Glavina. Klop: Ristić, Pišek, Grbić, Bokalič, Lotrič, Zec, Eterović. Trener: Branko Čavić.

Danes, 3. decembra, sta se v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in Rudar Velenje.

Prvi polčas brez zadetka

Prvi so v šesti minuti prišli do udarca gostje, a je bil Handanovič na pravem mestu. Minuto kasneje jim je uspela akcija z desne strani, Šme je blokiral udarec. V 19. minuti je poskusil Pihler, a brez uspeha. V 25. minuti sta sledila še dva poskusa naših nogometašev. v 33. minuti je sledilo razburjenje v Ljudskem vrtu, kljub protestom enajstmetrovke ni bilo. Kljub temu, da je po podaji Sallaicha Babić v kazinskem prostoru zbil na tla Zahovića, se sodnik ni oglasil. Polčas se je zaključil brez zadetkov.

_dsc0374

Maribor v drugem polčasu do prevzema vodstva

V drugem polčasu je najprej poskusil Tavares, ki je zadel obrambni blok, po kotu je sledila največja priložnost za domače. Kabha je z glavo usmeril žogo proti mreži, Radan pa s posredovanjem preprečil vodstvo. V 64. minuti se je Handanović ponovno izkazal, ko je Babić iz 18 metrov ciljal pod prečko. Vršič je poskusil v 70. minuti z neposrednim udarcem iz kota, a je Radan uspel izbiti žogo. Zahović je v 81. minuti z zadetkom poskrbel za prevzem vodstva.